Svečani mimohod sudionika 49. vinkovačkih jeseni i revija konjskih zaprega

Oko 3500 članova iz 79 kulturno-umjetničkih društava (KUD) i folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva koji njeguju hrvatski izvorni folklor prošlo je danas ulicama i trgovima Vinkovaca u svečanom mimohodu sudionika 49. vinkovačkih jeseni i reviji konjskih zaprega.

kocija.jpg
Autor
Hina
Fotograf
www.vecernji.hr
Objavljeno:
 
21.09.2014 14:49

Riječ je o središnjoj i najmasovnijoj priredbi manifestacije tradicijske kulture Vinkovačkih jeseni koje se ove godine održavaju od 12. rujna do 21. rujna pod geslom "Široka je slavonska livada".

Uz članove KUD-ova i folklornih skupina u svečanom mimohodu, koji je otvorio vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, prošlo je i 50 konjanika te 25 konjskih zaprega, a na vinkovačkim trgovima i ulicama promatrao ih je velik broj gledatelja.

Tom prigodom, Karlić je poručio da su Vinkovačke jeseni bile i ostale simbol svehrvatskog zajedništva i očuvanja tradicijske baštine.

Nakon mimohoda svi sudionici te posjetitelji zaplesali su na Trgu bana Josipa Šokčevića, stadionu HNK Cibalije te oko kružnog toka na ulazu u stadion veliko šokačko kolo, kako bi s Vinkovačkih jeseni poslali poruku svehrvatskog zajedništva i jedinstva.

49. vinkovačke jeseni završavaju večeras kada će se tijekom prigodne svečanosti na Trgu Vinkovčakih jeseni s jarbola spustiti stijeg te manifestacije.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: