Svjedočanstvo ljubavi prema životu

Knjiga u izdanju Glasa Koncila govori o životu žene i majke koja se pred smrću nije predala, već je postala znak nade za svakog čovjeka.

Chiara1.jpg
Autor
GK
Fotograf
www.chiaracorbellapetrillo.it
Objavljeno:
 
14.10.2014 15:11

Nakon što je samo u godinu dana od izlaska u Italiji prodana u više tisuća primjeraka, knjiga "Rođeni smo i nikada nećemo umrijeti. Svjedočanstvo Chiare Corbelle Petrillo", u izdanju Glasa Koncila, ugledala je svjetlo dana i na hrvatskom jeziku. Autori su Simone Troisi i Cristiana Paccini, dugogodišnji bliski prijatelji Chiare i njezina supruga Enrica. Na hrvatski jezik preveo ju je vlč. Borna Puškarić.

Knjiga govori o životu žene i majke koja se pred smrću nije predala, već je postala znak nade za svakog čovjeka, donoseći svjedočanstva onih koji su ju poznavali i koji su s njom dijelili duboko iskustvo vjere. Chiara Corbella Petrillo umire u dvadeset i osmoj godini života, od karcinoma na jeziku, otkrivena u petom mjesecu njezine treće trudnoće. No odgađa liječenje, misleći prije svega na dobro djeteta koje nosi.

Chiarin životni put, kao i onaj njezina supruga Enrica i sina Francesca (te njegove starije sestre i brata, koji su već postali stanovnici neba), dotaknuo je tisuće ljudi u Italiji i šire. Stranice knjige o Chiari Corbelli Petrillo donose svjedočanstvo žene koja umire, ostavljajući iza sebe muža i sina, da je život nevjerojatan dar i da nasljedovati Krista i u patnji otvara put prema svjetlosti.

Knjiga koja je pred vama nije samo priča o životu jedne žene koja je umrla na glasu svetosti. Knjiga je to o ljubavi prema životu, o životu općenito. Prateći život Chiare Corbelle Petrillo, učimo kako živjeti s pouzdanjem u Božji plan, kako odnos s Bogom svaku situaciju okreće na dobro, kako Crkva hrani vjeru pojedinca i kako Bog može preobraziti život ako smo otvoreni djelovanju njegove milosti.

Iz predgovora hrvatskomu izdanju don Jakova Rađe (Preuzeto s web stranice Glasa Koncila)

Više informacija o mogućnostima nabave knjige pronađite na webu Glasa Koncila.

Fotogalerija
Chiara

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: