U Zagrebu i Sisku počinje Eurokaz

Festival novog kazališta održava se u Zagrebu i Sisku, a ove je godine posvećen glazbenom teatru.

eurokaz2.jpg
Objavljeno:
 
28.06.2012 00:00

Španjolski umjetnik Israel Galvan sa svojom predstavom "Zaokret" i belgijska skupina Crew s predstavom "Terra Nova" u četvrtak, 28. lipnja, u Zagrebu otvaraju Festival novog kazališta Eurokaz.

Israel Galvan višestruko je nagrađivani španjolski pjevač i koreograf, poznat po inovativnom plesnom rukopisu u kojemu spaja klasične flamenco-tehnike sa suvremenim koreografskim postupcima. U svom plesu podsjeća na koreografije plesača Vicentea Escudera, koji je u malom pariškom teatru 1924. godine udarcima nogu oponašao zvuk padanja piramide načinjene od stolaca.

Uz Galvana u predstavi sudjeluju klasična pjevačica flamenca Ines Bacan i jazz-pijanistica Sylvie Courvoisier, a predstava će se odigrati u zagrebačkom HNK.

Belgijska skupina Crew djeluje na granici umjetnosti i novih tehnologija, a njihov projekt "Terra Nova" koji će izvesti u Muzeju suvremene umjetnosti pokušava odgovoriti na pitanje "kakve su granice između realnog i virtualnog, između tijela i tehnologije te možemo li ih imati pod kontrolom".

Ovogodišnji Eurokaz posvećen je glazbenom teatru, a održava se u Zagrebu i Sisku do 2. srpnja.

Sisački dio Eurokaza počinje predstavom Plesnog studija Doma kulture KKV Sisak "Republika mašte" te prošlogodišnjom premijernom predstavom "Saloma" Branka Brezovca koja će biti izvedena u sisačkoj željezari.

Izvor: Culturenet

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: