U Zagrebu počinju "Večeri na Griču"

Večeras u atriju Klovićevih dvora u Zagrebu počinju tradicionalne "Večeri na Griču".

klovicevi-dvori2.jpg
Objavljeno:
 
29.06.2012 00:00

Izvedbom komorne opere Gaetana Donizettija u režiji Snježane Banović i pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića, u atriju Klovićevih dvora u Zagrebu, u petak 29. lipnja, počinje tradicionalna ljetna manifestacija "Večeri na Griču".

Opera je hrvatsku praizvedbu imala prošle godine, a bit će izvedena na talijanskom izvorniku s govornim dijelovima na hrvatskom jeziku.

U ovoj komičnoj operi jednostavna zapleta nastupit će Ronald Braus u ulozi Don Annibalea, Blanka Tkalčić u ulozi Serafine, Ozren Bilušić u ulozi Enrica, Nada Abrus u ulozi Madame Rose i Božidar Peričić u ulozi Spiridonea te orkestar, komorni zbor i baletni solisti. Predstava je nastala u koprodukciji Opere b.b. i Istarskoga narodnog kazališta.

"Večeri na Griču", koje su od ove godine uključene u program Zagrebačkoga kulturnog ljeta - ZgKul, publici će ponuditi dvadesetak koncertnih večeri klasične glazbe, jazza te jedan koncert etno-glazbe.

Na programu "Večeri" su i koncert ansambla Dialogos i Katarine Livljanić, koncert jazz pjevačice Youn Sun Nah iz Južne Koreje sa švedskim gitaristom Ulfom Wakeniusom te jedini ovodogišnji etno-nastup, koncert tradicionalne izraelske glazbe u izvedbi ansambla Yamma. Nastupit će i talijanski ansambli za ranu i klasičnu glazbu Zefiro i Odhecaton te ruski ansambl duhovne glazbe Svetilen.

U programu su zastupljeni i nastupi dobitnika nagrada na natjecanjima za mlade glazbenike.

U sklopu "Večeri na Griču" koncerte će održati i Matija Dedić trio i Gibonni te Tri dive - Gabi Novak, Radojka Šverko i Tereza Kesovija, a  4. srpnja bit će izvedena Donizettijeva komorna opera "Rita".

"Večeri na Griču" održavaju se u atriju Galerije Klovićevi dvori i u crkvi svete Katarine, a završavaju 2. kolovoza Haendelovim Mesijom u izvedbi Hrvatskoga baroknog ansambla, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić te sopranistice Marije Kuhar-Šoša, mezzosopranistice Helene Lucić, tenora Dejana Vrbančića i basa Gorana Jurića.

Izvor: Hina

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: