XI. triennale hrvatskog kiparstva

U zagrebačkoj Gliptoteci HAZU otvara se Nacionalna trijenalna izložba skulpture koja predstavlja ponajbolja ostvarenja s područja suvremene kiparske umjetnosti nastala u protekle tri godine.

auto2.jpg
Objavljeno:
 
30.06.2012 00:00

U zagrebačkoj Gliptoteci HAZU otvara se Nacionalna trijenalna izložba skulpture koja hrvatskoj javnosti predstavlja ponajbolja ostvarenja s područja suvremene kiparske umjetnosti nastala u protekle tri godine.

Radi se o natječajnoj izložbi za kipare iz zemlje i hrvatske kipare iz inozemstva, a ocjenjivački sud dodjeljuje Veliku nagradu Trijenala i tri jednakovrijedne nagrade.

Jedanaesti Trijenale hrvatskog kiparstva predstavit će trogodišnju produkciju realiziranih djela s područja kiparstva (2009.–2012.). Uz njih, u zasebnoj će kategoriji  naslovljenoj ˝Idealnost koncepta - Realnost izvedbe˝ biti predstavljena i djela ˝koja su u kategoriji postojanja zamisli rada ili koncepta˝, dokumentirana crtežima, opisima, videozapisima, modelima / virtualnim modelima i sl.

Izvor: Culturenet
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: