Bogoslovi sudjelovali na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu

Za istrčavanje polumaratona bilo im je potrebno 1 sat 47 minuta i 33 sekunde, te su time zauzeli 39. mjesto na listi od 68 natjecatelja.
Autor: nbs-zg.hr/Laudato/D.T. Photo: nbs-zg.hr/Laudato srijeda, 22. ožujka 2017. u 10:39

Prošlu nedjelju, četvorica bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, Dario Levanić, Hrvoje Zovko, Kristijan Perić, Matija Slišković istrčali su polumaraton od 21 km u kategoriji štafete na ''Zagrebačkom proljetnom polumaratonu – ZAGREB 21''.

Za istrčavanje polumaratona bilo im je potrebno 1 sat 47 minuta i 33 sekunde, te su time zauzeli 39. mjesto na listi od 68 natjecatelja. Natjecanje je održano u organizaciji Atletskog kluba Svetice i Trčanja.

Na zagrebačkoj bogosloviji postoji jedan dio bogoslova koji se rekreativno bavi trčanjem. To ih je potaklo bogoslove da se iskušaju u zajedničkom svladavanju polumaratona.

Trčanje, naime, doprinosi čovjekovom zdravlju, izdržljivosti i produktivnosti što su kvalitete koje su prijeko potrebne budućem pastiru kako bi osvajao duše za Krista. No, još više od toga trčanje pomaže čovjeku da ''izlazi iz sebe'' i ''napušta svoju volju'' želji da ostvari cilj kojemu prethode određeni napori i koji trenutno ne vidi te ga u tom smislu nadilazi.

Zanimljiva je činjenica da su bogoslovi moleći Večernju molitvu te nedjelje čuli sljedeće riječi ''Ne znate li: trkači u trkalištu svi doduše trče, ali jedan prima nagradu? Tako trčite da dobijete. Svaki natjecatelj sve moguće izdržava; oni da dobiju raspadljiv vijenac, mi neraspadljiv''.  

Bogoslovima želimo još puno uspješnih natjecanja.

 
Da biste komentirali, prijavite se.