Ćorluka poručio: Nećemo si lagati, favoriti smo!

Tugu iz Beča može izbrisati samo naslov prvaka Europe, kazao je jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca Vedran Ćorluka uoči Europskog prvenstva u Francuskoj. Hrvatska prije dvije godine nije uspjela, međutim sada se 'opasno šulja' prema svjetskom tronu.
Autor: HINA/Laudato/K.P. Photo: Igor Kralj/PIXSELL ponedjeljak, 02. srpnja 2018. u 13:16

Prije točno 10 godina Luka Modrić i Ivan Rakitić promašili su jedanaesterce protiv Turske u četvrtfnalu EURO-a. Igrači, stručni stožer, navijači, cijela Hrvatska je plakala nakon te utakmice. Još uvijek pamtimo slike neutješnog Vedrana Ćorluku sa središta bečkog Pratera.

Sudbina je htjela da u Rusiji Modrić i Rakitić dobiju drugu priliku. I ovoga puta su potekle suze, ali radosnice.

Ćorluka ovoga puta nije nastupio. Ogled protiv Danske pratio je s klupe za pričuve otkrivši kako se nije uplašio da će se i u Nižnjen Novgorodu dogoditi 'turska drama'.

- Nisam se uplašio jer takav igrač kao što je Luka nije zaslužio da se na takav način oprosti od Svjetskog prvenstva. Vjerovao sam u uspjeh, čak sam i rekao da će Subašić obraniti tri jedanaesterca, ali nije da sam neki prorok, ha, ha, ha. Ali Luka je zaslužio da uđe u legende i to će napraviti na Lužnjikiju, a ne u Nižnjem Novgorodu, na negativan način - rekao je Ćorluka.

Ćorluka se osvrnuo i na našeg suparnika u osmini finala.

- Bila je to jako teška utakmica. Danci su stvarno odigrali odličnu utakmicu, discipliniranu, a mogu čak reći da su bili i fizički spremniji od nas. Ali oni što nam je puno puta nedostajalo, sada smo je imali, a to je sreća - kazao je.

U idućoj rundi čeka nas motivirani domaćin koji je nakon lutrije jedanaesteraca prošao Španjolsku i napravio najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima nakon raspada Sovjetskog Saveza. U dosadašnja tri nastupa Rusija nikada nije prošla skupinu.

- Bit će teško, ali mislim da smo realno puno bolja ekipa od njih. Nećemo si lagati, favoriti smo, bez obzira na to što su oni domaćini - poručio je Ćorluka koji posljednjih šest godina nosi dres moskovskog Lokmomotiva.

Vedran je velika zvijezda u Rusiji i nije niti čudo što su ga nakon utakmice opsjedali ruski novinari. Za 'zbornaju' igraju i njegova dva suigrača, braća Anton i Aleksej Mirančuk.

- Čuli smo se prije SP-a. Poželio sam im sreću, ali i Aleksandru Samedovu, koji je moj bivši suigrač. Bit će teško, oni to znaju. Mislim da ni oni nisu očekivali da će biti u ovakvoj situaciji. I siguran sam da će odati neke tajne koje sam im ja govorio o našoj reprezentaciji. Ali mislim da ja imam puno više informacija o njima nego oni o nama - dodao je.

Ćorluka smatra kako će Rusi protiv nas igrati bez pritiska jer je i plasman u četvrtfinale za njih veliki uspjeh.

- Oni su se pritiska riješili kada su prošli skupinu. Pritisak će biti na nama jer mi smo ovdje došli, nakon što smo prošli ovu psihičku barijeru, osvojiti ovo svjetsko prvenstvo. Treba u to vjerovati, baš kao što mi svi u to vjerujemo - rekao je stoper reprezentacije.

Na pitanje može li Hrvatska možda biti mentalno ispražnjena nakon ovakve drame, Ćorluka je naglasio:

- Ništa manje od njih. I oni su imali dramu. Došli smo do velike pobjede, jer ova reprezentacije je imala 20 godina problem proći tu prvu prepreku. Sada smo je prošli i mislim da smo sada psihički puno bolji nego što smo bili - poručio je na kraju.

 

Da biste komentirali, prijavite se.