Dalić: Igrali smo za sebe, svoje obitelji, za vas, za Hrvate u BiH i dijaspori i za naše branitelje

Vatrene je u Zagrebu dočekalo pola milijuna ljudi.
Autor: HINA/gol.dnevnik.hr/Laudato/M.P. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL utorak, 17. srpnja 2018. u 12:26

Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ostvarila povijesni uspjeh, do središnjeg je zagrebačkog trga, gdje je za njih organiziran spektakularni doček, putovala 5,5 sati nakon slijetanja u zračnu luku, cijelim putem pozdravljana od mnoštva oduševljenih građana. 
 
Potpuno ispunjeni Trg "eksplodirao" je kada su se kroz dim baklji pojavili svjetski nogometni viceprvaci. Glasnim navijanjem, pjevanjem i uz euforičan i gromoglasan pljesak i povike navijači su pozdravili nove heroje nacije, dok su na pozornici Zaprešić Boysi atmosferu doveli do usijanja s navijačkim himnama "Igraj moja Hrvatska" i "Srce Vatreno".
 
Snažno je bilo obraćanje trenera reprezentacije Zlatka Dalića koji je "najavljen” bacanjem u zrak iz ruku igrača.
 
- Nemam riječi zahvalnosti da vam kažem što ste nam večeras napravili. U Rusiji smo igrali za sebe, svoje obitelji, za vas, cijelu Hrvatsku. Sve Hrvate u Bosni i Hercegovini. Za sve Hrvate u dijaspori. I za naše branitelje. Jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove šahovnice", poručio je Dalić.
Publika je radosno odgovorila uzvicima 'Vukovar, Vukovar!'.
 
- Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo mi dali sve od sebe, da su dečki dali sve od sebe. S ponosom su nosili hrvatski dres i dali su sve od sebe. Hvala vam na ovakvom dočeku i ovakvoj predstavi. Mi smo dali sve od sebe, ali i vi ste dali sve od sebe. Iznad svih, HRVATSKA!" rekao je Dalić i predao mikrofon.
 
Na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, a u užem centru grada njih oko 250.000. Uz još 200.000 navijača koji su, prema procjeni policije, članove reprezentacije pozdravljali na trasi od zračne luke do Trga, Vatrene je u Zagrebu dočekalo pola milijuna ljudi.
 

Da biste komentirali, prijavite se.