Dalić: Mi smo svjetsko čudo, ušli smo u povijest!

Nakon velike pobjede nad Englezima i ulaska u finale izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s novinarima na press konferenciji u Moskvi, a igrači su dobili slobodan dan.
Autor: Laudato/K.P. Photo: Igor Kralj/PIXSELL četvrtak, 12. srpnja 2018. u 18:59

U igračima i meni probudio se inat. Ma, oni su jači od mene u glavi, oni mene guraju. Srce mi je kao Moskva, rekao je izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za novinare dan nakon polufinalne utakmice s Engleskom.

Jesu li igrači umorni s obzirom da ste u tri utakmice morali igrati produžetke?

Imali smo najteži put, jedina momčad smo koja je igrala osam utakmica, veliki je to napor, jako puno truda smo uložili, ali nije me strah što će biti u nedjelju. Francuzi su imali dan odmora više, ali bit ćemo spremni, nema opravdanja, jednom u životu igraš finale Svjetskog prvenstva.

Koliko Vam znači to što je Hrvatska stala uz bok svjetskih velikana?

S ovim finalom definitivno smo ušli u povijest kao jedna od najmanjih država u finalu. Kad pogledamo uvjete u kojima radimo, mi smo svjetsko čudo i fenomen. Mi nemamo adekvatan teren za utakmice s velikim reprezentacijama. No imamo takve igrače koji su nam donijeli takvu radost. Ovo je planetarni uspjeh. Ponosan sam što je pod mojim vodstvom reprezentacija došla do ovog podviga.

Francuska u finalu?

U finalu su dvije najbolje momčadi, ali ovo će biti naša najveća utakmica i najteži protivnik. Francuska je jako opasna iz kontre i polu-kontre. Visokim pressingom pokušat ćemo spriječiti Francusku.

O igri i kvaliteti Luke Modrića?

Ja bi bio najsretniji kad bi Luka osvojio Zlatnu loptu, on je sve postigao u klupskoj karijeri, još mu nedostaje ovo u reprezentaciji. Mislim da ju je on zaslužio svojim igrama na ovom SP-u.

 

Da biste komentirali, prijavite se.