Dalić: Ne plačem često, ali imam zašto plakati, Hrvatska je u polufinalu

Nakon još jedne drame i plasmana hrvatske reprezentacije u polufinale svjetskog prvenstva u Rusiji, Zlatko Dalić nije izdržao. Na klupi se rasplakao od sreće i ponosa u zagrljaju svog skauta i bivšeg reprezentativca Ognjena Vukojevića.
Autor: HINA/Laudato/K.P. Photo: HINA nedjelja, 08. srpnja 2018. u 08:26

Bio sam miran cijelu utakmicu, nisam puštao emocije, ali nakon što je utakmica završila sve je izašlo. Učinili smo radost nama, ali i svima u Hrvatskoj. Ne plačem često, ali imam zašto plakati, Hrvatska je u polufinalu, kazao je Zlatko Dalić.

- Mene uvijek prati težak put. Sve čestitke dečkima za borbu, za muku za trud, za sve što su napravili da Hrvatska dođe u polufinale Svjetskog prvenstva. Moramo biti svi ponosni, i mi ovdje i ljudi u Hrvatskoj jer ovo je strašna stvar - rekao je izbornik.

Dalić je čestitao suparniku na sjajnoj borbi.

- Bila je to strašna utakmica, možda ne po kvaliteti i ljepoti, ali bio je to okršaj dostojan polufinala. Rusija je bila čvrsta i kompaktna momčad koja nam je stvarala dosta problema s tim dugim loptama. Znali smo na kakav način Rusi igraju, agresivno, borbeno, kompaktno u bloku i nisu nam dali da igramo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo puno bolje igrali i na kraju smo zasluženo pobijedili - rekao je.

Hrvatski strateg je naglasio kako je momčad potrošena, ali i naglasio kako je ostalo snage i za Engleze koji nas čekaju u polufinalu.

Ostalo je snage i za Engleze. Ne mislimo stati, ovom pobjedom smo dobili dvije utakmice. Motivirani smo, dajemo sve od sebe i vjerujem u nas, rekao je Dalić.

Dalić je svjestan kako 'Vatrene' u polufinalu očekuje težak ispit.

- Engleska je lakoćom dobila Švedsku, radi se o mladoj i poletnoj momčadi s izbornikom koji forsira napadački npgopmet. Nema favorita, to je ovo SP pokazalo. Favoriti i veliki frajeri su otišli doma, a ostale su čvrste i kompaktne momčadi - istaknuo je izbornik.

Otkrio je kako je nije bilo problema oko toga tko će pucati jedanaesterce.

Imali smo dogovor, a jedina promjena je bio Vida umjesto Pivarića. Dečki su bodrili jedini druge i još jednom su pokazali pravi karakter - zqaključio je Dalić.

 

Da biste komentirali, prijavite se.