Hanžekovićev memorijal u Zlatnoj kategoriji

Jedan od najvećih hrvatskih sportskih događaja ušao u kategoriju WA Continental Tour.
Autor: Laudato/L.Ž. Photo: zagreb-meeting-press ponedjeljak, 25. studenog 2019. u 09:06
U Monte Carlu 23. studenog, popularni zagrebački Hanžekovićev memorijal, jedan od najvećih hrvatskih sportskih događaja, dobio je još jedno veliko međunarodno priznanje ulaskom u kategoriju najvažnijih svjetskih atletskih mitinga - WA Continental Tour, u najprestižnijoj zlatnoj razini.

Memorijal Borisa Hanžekovića već se desetljećima organizira na najvećoj međunarodnoj razini: 2000. godine postaje dio IAAF Grand Prix, 2010. godine započinje svoje članstvo u kategoriji IAAF World Challenge, a danas se etablirao unutar novog koncepta natjecanja World Athletics Continental Toura. Uvrštavanjem u zlatnu razinu novog natjecanja odano je priznanje zagrebačkom mitingu koji već 70. godina oduševljava zagrebačku publiku vrhunskim rezultatima najboljih svjetskih atletičara.

Zahvaljujući gradu Zagrebu, Hanžekovićev Memorijal u 2020. godini obilježit će svoje jubilarno 70. izdanje, te nastaviti tradiciju natjecanja koja se očuvala čak i u ratnim godinama.
Nova razina Hanžekovićevog Memorijala započela je danas predstavljanjem World Athletics Continental Toura u Monte Carlu, u sklopu gala večeri i svečane dodjele nagrada za najbolje svjetske atletičare čiji su domaćini knez Monaka, Albert II., te predsjednik World Athleticsa, Lord Sebastian Coe koji je i predstavio novi koncept natjecanja: "World Athletics Continental Tour okupit će europske mitinge s najstarijom tradicijom te memorijale koji nose imena legendi našeg sporta- nadam se da će vam se svidjeti!."

Delegaciju Zagreba predstavljale su direktorica mitinga Ivana Brkljačić i članica Upravnog odbora kluba Paula Jagar. Tom prigodom Ivana Brkljačić zahvalila je Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i svima koji su svojim doprinosom omogućili ovu razinu.

- Velika mi je čast i osjećam neizmjeran ponos što je Memorijal Borisa Hanžekovića prepoznat kao jedan od najboljih svjetskih mitinga i raduje me što će upravo u 70. godišnjici biti okrunjen zlatnom razinom World Athletics Continental Toura. Zahvaljujem svima koji su dogogodišnjim odricanjem i predanim radom omogućili današnju svjetsku razinu Memorijala. Posebno se želim zahvaliti Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Bandićem što kontinuirano podržava Hanžekovićev memorijal i razvoj hrvatske atletike – ponosno je izjavila Ivana Brkljačić, direktorica mitinga koja je zajedno sa članicom Upravnog odbora Paulom Jagar predstavljala delegaciju Zagreba na World Athletics Continental Touru.


Da biste komentirali, prijavite se.