Hrvatska sudjelovala na 14. europskom prvenstvu svećenika u malom nogometu

Hrvatski svećenici osvojili su deveto mjesto.
Autor: IKA/Laudato/M.P. Photo: IKA nedjelja, 23. veljače 2020. u 11:13

Poljska je osvojila 14. europsko prvenstvo u malom nogometu za svećenike u Češkoj, nakon što su u četvrtak 20. veljače u finalnoj utakmici u Pragu pobijedili reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Pobjedu su odnijeli boljim izvođenjem kaznenih udaraca šesteraca. Hrvatski svećenici osvojili su deveto mjesto, nakon što su boljim izvođenjem kaznenih udaraca pobijedili domaćina Češku rezultatom 3:2 (0:0).

To je ujedno najlošiji plasman hrvatske reprezentacije do sada, a razloge neuspjeha stručni stožer reprezentacije vidi u nedostatku sportske sreće i koncentracije, slaboj uigranosti te manjku kadra koji je, što zbog bolesti što zbog pastoralnih obveza, morao propustiti ovaj turnir.

Na natjecanju koje se održalo u Pragu i Říčanyu od 17. do 21. veljače nastupilo je 18 reprezentacija s oko 270 sudionika, a došli su iz Kazahstana, Srbije, Albanije, Crne Gore, Ukrajine, Italije, Austrije, Slovenije, Bjelorusije, Kosova, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Poljske, Hrvatske, Češke, Portugala te Bosne i Hercegovine.

Za hrvatsku reprezentaciju nastupili su Matija Pavlaković, Branimir Šapina, Vladimir Brizić, Kristijan Stojko, Josip Starčević, Domagoj Matošević (kapetan), Krunoslav Juraković, Alojz Ćubelić, Stjepan Matezović i Josip Benko. Stručni stožer reprezentacije činili su Krešimir Žinić (izbornik), Darko Banfić (trener), Marinko Jelečević (trener vratara), Žarko Relota (tehniko) i dr. Damir Erceg (liječnik reprezentacije).

Sljedeće Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu održat će se od 8. do 12. veljače 2021. godine u Temišvaru u Rumunjskoj.
 

Da biste komentirali, prijavite se.