Jedanaesto europsko prvenstvo u malom nogometu za svećenike

Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika domaćin je 11. europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike od 20. do 23. veljače u Vukovaru.
Autor: Laudato/M.B. Photo: Sisačka biskupija utorak, 21. veljače 2017. u 09:44

S posebnim je razlogom izabran grad Vukovar kao domaćin prvenstva jer je nakana drage goste i prijatelje upoznati s našom novijom hrvatskom poviješću i dodati samome događaju humanitarnu notu. Naime, sav prihod sa finalnog dana, 23. veljače, namijenjen je kao skromna pomoć izgradnji križnoga puta u Vukovaru.
 
Svećenici iz različitih europskih zemalja okupljaju se jednom godišnje kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu. Ponosni smo i na tu činjenicu kako je takva ideja potekla upravo od hrvatskih svećenika. Do sada je organizirano deset prvenstava, a hrvatski svećenici imaju čast, ujedno i veliku obavezu, po drugi puta biti domaćin prvenstva, nakon Zagreba i Križevaca 2006. godine, kada su obranili zlato osvojeno na 1. europskom prvenstvu u Austriji.
 
Hrvatska reprezentacija osvojila je kroz 10 natjecanja 2 zlata, 3 srebra, 3 bronce i dva puta četvrto mjesto.
 
Na europskom prvenstvu u Vukovaru nastupit će svećenici iz 15 zemalja: Portugala, Italije, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Mađarske, Slovačke, Češke, Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Kazahstana te Hrvatske.
 
Pokrovitelji 11. europskog prvenstva za svećenike u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko-osječka nadbiskupija, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar, a održava se u suorganizaciji Hrvatskog nogometnog saveza.
 
Tom prigodom prvog dana prvenstva svečano misno slavlje u 18.30 sati u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku predvodit će pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski. Drugog dana misno slavlje u 10.30 sati u franjevačkoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru predvodit će bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, nakon čega je u 11.30 sati u franjevačkoj dvorani predviđeno svečano otvaranje prvenstva, dok će natjecanje prvoga dana po grupama započeti u 13 sati u Osnovnoj školi 'Dragutin Tadijanović' i Sportskoj dvorani 'Borovo Naselje' u Vukovaru.
 
Trećeg dana prilikom posjeta Đakovu svečano misno slavlje u 11. sati u đakovačkoj katedrali predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.
 
Zadnjega dana prvenstva svečano misno slavlje u franjevačkoj crkvi Gospe Fatimske u Borovu Naselju predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Utakmice finalnog dana započinju u 13 sati u Sportskoj dvorani 'Borovo Naselje' u Vukovaru, a prije utakmice za 3. mjesto, odnosno finala, odigrat će se i revijalna utakmica Humane zvijezde Hrvatske '03 protiv Selekcije Vukovarsko-srijemske županije. Završna ceremonija predviđena je za 18.15 sati.
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.