Prvenstvo u nogometu za svećenike i bogoslove u Vatikanu

Nastupa i bivši brazilski nogometaš Carlos Gomes koji je napustio nogomet kako bi postao svećenik.
Autor: laudato.hr/T.S. Photo: clericuscup.it četvrtak, 09. ožujka 2017. u 15:24

U Vatikanu je u subotu, 4. ožujka  započeo Clericus kup na kojem će se tijekom tri mjeseca natjecati 18 momčadi svećenika i bogoslova iz Rima.
 
Među 372 sudionika nalazi se i bivši brazilski golman Carlos Gomes. Njegova životna priča je jedinstvena. Nakon što je postao elitni profesionalni nogometaš, zbog problema sa srcem morao se na neko vrijeme povući iz nogometa. Na tom odmoru donio je odluku koja mu je promijenila život.
 
- Nisam mogao igrati i to me jako boljelo. U tim trenucima boli u Isusu sam pronašao snagu koja mi je u tada bila potrebna i prijateljstvo s njime potaknulo me da donesem odluku da postanem svećenikom – rekao je Carlos.
 
Bila je to odluka koja je zaprepastila njegovu obitelji i njegove suigrače.
 
- Bili su doista jako iznenađeni. Ništa nisu očekivali jer je u to vrijeme preda mnom bila obećavajuća nogometna budućnost. I sam sam bio iznenađen, ali kada te Isus pozove ne možeš ništa drugo reći osim ići za njime – istaknuo je Gomes.
 
I zadnjem finalu Clericus kupa igrali su Italija i Brazil, a pobjedu je odnijela talijanska momčad. Sve do 27. svibnja ne ćemo dobiti nogometnog prvaka. Papa Franjo će izbliza pratiti rezultate jer, kako često ističe, nogomet je njegov najdraži sport.

 

Da biste komentirali, prijavite se.