Sandra Perković najbolja na Hanžeku

Dobar rezultat ostvarila je i mlada Marija Tolj.
Autor: zagreb-meeting.com/Laudato/J.B. Photo: IWCH Zagreb srijeda, 04. rujna 2019. u 09:57

Sandra Perković osvojila je prvo mjesto na Hanžekovićevom memorijalu hicem od 67.78, te je izazvala veliko oduševljenje kod zagrebačke publike.

- To je bilo to! Malo smo presložili listu prioriteta ove godine i shvatili da su nam Svjetsko prvenstvo, finale Dijamantne lige i Hanžek ove godine najvažniji i tako smo se pripremali. Neke su se stvari na treningu zadnjih tjedan dana posložile i znala sam da ne mogu loše baciti. Hvala organizatorima što su napravili ovako sjajan miting i hvala publici što me je nosila. Novi krug je doista dobar, malo je prebrz. Trenutno nisam u tolikoj formi da ga mogu iskontrolirati. Da je natjecanje bilo za mjesec dana, možda bih mogla. Sljedeće godine me očekuje ponavljanje hica od 70 metara i osvajanje Hanžekovićeva memorijala - rekla je Sanda nakon pobjedničkog nastupa.

Drugo mjesto zauzela je Njemica Kristin Pudenz koja je bacila disk na 63,25 m, dok je na treću poziciju zasjela mlađeseniorska prvakinja Europe 19-godišnja Marija Tolj, s hicem od 62.57.

Osim njih, veliki rezultat ostvarila je i Sara Kolak. Ona je već u prvoj seriji s 65.82 srušila 15 godina star rekord mitinga, dok je u trećoj njezin koplje odletjelo čak do 66.42!

- Danas se dogodilo ono što sam čekala, vidi se po osmjehu. Drago mi je da se to dogodilo u Zagrebu.  Domaći miting je domaći miting i to je sasvim posebno natjecanje. Drago mi je što smo gledateljima u Hrvatskoj pokazali kako izgleda vrhunska atletika u živio. Promijenili smo neke stvari u radu, ima još puno posla i puno se toga mora poklopiti. Drago mi je da se opet smijem na jednom ovom natjecanju - kazala je Sara.

 

Da biste komentirali, prijavite se.