Subašić: Danska je za nas prvo finale

Danska je za nas prvo finale, kazao je vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić tri dana prije hrvatsko - danskog okršaja u osmini finala SP-a u Rusiji.
Autor: HINA/Laudato/K.P. Photo: Igor Kralj/PIXSELL petak, 29. lipnja 2018. u 16:09

- U toj utakmici neće biti favorita, što se i pokazalo na dosadašnjem dijelu prvenstva. U osmini finala svi idu 200 na sat, no nadam se kako ćemo se na koncu mi radovati - kazao je vratar Monaca.

Na pitanje je li to utakmica istine za generaciju, Subašić je kazao: Ova utakmica donosi puno. Možda nije najveća. No ako nastavimo kao u prve tri utakmice onda će biti puno lakše svima.

Ogled između Hrvatske i Danske igrat će se 1. srpnja u Nižnjem Novgorodu, no moglo se dogoditi da protivnik 'Vatrenima' bude i Francuska.

- Francuska je jedna od pet reprezentacija koje su najveći favorit za osvajanje naslova svjetskog prvaka, no Danska je pokazala kako ima odličnu momčad. Nisu izgubili 18 utakmica u nizu, a imaju i Eriksena koji je sjajan i sigurno nam neće biti lako - rekao je Subašić.

Glavna opasnost s danske strane dolazi upravo od veznjaka Christiana Eriksena koji sjajno izvodi prekide.

- Imamo stožer koji je sve analizirao, pa će tako i njega. To je normalno u današnjem nogometa tako da ćemo sve dobro proučiti, rekao je prvi vratar reprezentacije.

Subašić je svjestan kako su očekivanja hrvatske javnosti ogromna. Svi predviđaju pobjedu, pa ogled protiv Španjolske u četvrtfinalu.

- Odigrali smo tri utakmice na odličnom nivou, dobili smo tri jake ekipe, međutim to sada treba zaboraviti. Prvi cilj je ostvaren, ali mi želimo više - dodao je.

Subašić je komentirao i činjenicu da na ovom svjetskom prvenstvu ima dosta vratarskih pogrešaka.

- Pozicija vratara je drugačija od igrača. Sve pogreške se odmah vide. Ovo svjetsko prvenstvo je pokazalo kako ima puno sjajnih vratara koji brane u manjim klubovima, ali su ovdje pokazali da su klasa - naglasio je.

Hrvatska je kroz skupinu prošla primivši samo jedan gol i to protiv Islanda, a Subšić je naglasio kako je to zasluga cijele momčadi.

- Cijela ekipa igra odličnu obranu. Kada je momčad kompaktna, kada Mandžukić igra super obranu, kada su svi u bloku onda je i na golu lakše. Borimo se jedan za drugoga. Međutim, nije važno jesmo li primili gol ili nismo, sve dok pobjeđujemo - rekao je Subašić.

Mnogi još uvijek pamte hrvatsku pobjedu potiv Danske na EP-u 1996. u Engleskoj koju je obilježio fantastičan lob Davora Šukera. Subašić je tada imao 12 godina.

- Sjećam se te utakmica, imao sam 12 godina. Bilo je lijepo gledati našu pobjedu, a posebno je pamtim, naravno po lobu - kazao je Subašić na kraju.

 

Da biste komentirali, prijavite se.