[VIDEO] Pogledajte kako je Mandžukić raspametio 40 tisuća Brođana

Nakon neopisivog dočeka u Zagrebu, ludnica se nastavila u mnogim gradovima diljem zemlje.
Autor: maxportal.hr/Laudato/M.P. Photo: youtube.com/screenshot subota, 21. srpnja 2018. u 13:56

Mario Mandžukić vratio se kući nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U njegovom Slavonskom Brodu dočekalo ga je, prema navodima HTV-a, čak 40 tisuća ljudi. Vijest o dočeku prenosi maxportal.hr.
 
Slavonski Brod je dočekao Marija Mandžukića na prepunom Trgu Ivane Brlić Mažuranić, u srijedu 18. srpnja, uz bogat zabavni program. Gradonačelnik Mirko Duspara uručio mu je Povelju počasnog građanina, a od Mandže je na poklon dobio hrvatski dres.
 
Program na Korzu je počeo u 17 sati, a Marijo je došao oko 19 sati gdje ga je čekalo 40.000 sugrađana. Čim se popeo na pozornicu, izazvao je euforičnu reakciju mladih fanova, a onda promuklim glasom rekao nekoliko riječi i dobio ovacije.
 
–  Teško je bilo što reći nakon ovoga, kad vidim što ste mi napravili. Mogu vam zahvaliti što nismo sami ostvarili ovaj uspjeh, nego zajedno s vama. Gledali smo videa navijanja, dali ste nam energiju i ovo smo svi zajedno napravili – rekao je Mandžukić.
 
Potom je zapjevao ''Ne dirajte mi ravnicu'' s Miroslavom Škorom.
 
– Ponosan sam zbog svega što ste napravili i mogu vam se zahvaliti jer nismo sami ostvarili ovaj uspjeh. Bili ste svaki dan s nama. Iz videa navijanja crpili smo energiju – kazao je Mandžukić sugrađanima jedva susprežući suze.
 
U ime svih slavonskobrodskom osvajaču srebrnog odličja čestitke je izrekao gradonačelnik Mirko Duspara, te mu je ovom prilikom uručio i plaketu počasnog građanina Slavonskog Broda.
 
Mandžukić je plaketu u hitnom postupku zaslužio nakon što se na travnjaku nakon utakmice s Engleskom pojavio u rukama s hrvatskom zastavom na kojoj je pisalo Slavonski Brod. Bila je to jedna od rijetkih telefonskih sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda na kojoj je jednoglasno podržana odluka o dodjeli odličje Mariju Mandžukiću.
 
- Moramo svima reći da je Mario prije svega velik čovjek koji nikada ne zaboravlja svoj grad. Kada je iznio zastavu, puno je Brođana zaplakalo - rekao je Duspara i još jednom zahvalio Mandžukiću.
 
Prije kraja službenog dijela Mandžukiću je upućeno i pitanje može li ponoviti ovaj uspjeh za četiri godine. Skromni Mandžukić pokušao je govoriti o zajedništvu reprezentacije i navijača, ali publika se nije dala, sve dok nije uzviknuo: 'Ma, može, može', nakon čega je zaorio cijeli gradski trg.


Da biste komentirali, prijavite se.