Velimir Šandor osvojio prvu olimpijsku medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju

Na Paraolimpijskim igrama koje su započela 8. rujna u Rio de Janeiru, Hrvatska je osvojila svoju prvu olimpijsku medalju u bacanju diska.
Autor: hpo.hr/novosti/HINA/Laudato/E.D. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL petak, 09. rujna 2016. u 17:10
Hicem od 18.24 metara Velimir Šandor došao je do vrijednog brončanog odličja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a to je bio ujedno tek dvadesetak centimetara lošiji hitac od njegova osobnog rekorda.

- Presretan sam, ovo su mi prve paraolimpijske igre i odmah sam osvojio medalju. Nadao sam se prije početka natjecanja da bi mogao do bronce i uspio sam - kazao je 30-godišnji Šandor, rodom iz Opatije u Pokupskom.

Šandor je svoj potencijal nagovijestio u Sočiju na Svjetskim igrama gdje je osvojio zlato, potom je u Dohi na svjetskom prvenstvu prošle godine bio treći, da bi ove godine u Grossetu na europskom prvenstvu osvojio srebro.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković čestitao je hrvatskom atletičaru Velimiru Šandoru na osvajanju brončane medalje u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

U čestitci predsjednika Vlade stoji:

- Bravo Velimire! Jako su nas razveselile odlične vijesti iz Rija. Od srca Vam čestitam na osvajanju prve hrvatske medalje na ovim Paraolimpijskim igrama. Ponosni smo na Vaš uspjeh! U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno želim Vam puno daljnjih sportskih i osobnih postignuća – kazao je predsjednik Vlade.


 
Da biste komentirali, prijavite se.