Zlatko Dalić nominiran za najboljeg trenera svijeta

Podržite ga svojim glasovima!
Autor: gol.hr/Laudato/J.B. Photo: screenshot srijeda, 25. srpnja 2018. u 10:51

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić službeno je nominiran za najboljeg trenera svijeta, točnije nagradu 'The Best', objavila je FIFA, piše portal gol.hr. U konkurenciji je ukupno 11 stručnjaka koji su ušli u uži izbor za najboljeg trenera u protekloj sezoni, a dobitnik će biti izabran 24. rujna na gala svečanosti u Londonu.

U obzir su uzeti rezultati koje su treneri ostvarili od 3. srpnja prošle do 15. srpnja ove godine.
Ostali su kandidati za trenera godine Massimiliano Allegri (prvenstvo i kup u Italiji), Stanislav Čerčesov (četvrtfinale SP-a), Didier Deschamps (svjetski prvak), Pep Guardiola (prvenstvo u Engleskoj), Jurgen Klopp (finale Lige prvaka), Roberto Martinez (četvrtfinale na SP-u), Diego Simeone (Europska liga), Gareth Southgate (polufinale SP-a), Ernesto Valverde (prvenstvo i kup u Španjolskoj), Zinedine Zidane (Liga prvaka).

Najbolje na svijetu izabrat će odabrani predstavnici medija, kao i izbornici i kapetani reprezentacija te navijači. Vaš glas hrvatskom izborniku možete dati ovdje.

Luka Modrić također će biti jedan od 11 kandidata za FIFA-inu nagradu 'The Best' u konkurenciji nogometaša. Modrić je osvajač Lige prvaka, vođa svjetskih viceprvaka s netom završenog Mundijala u Rusiji, na kojem je proglašen najboljim igračem dobivši Zlatnu loptu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.