"Dolazak Pape u Libanon je poziv da živimo u nadi i vjeri"

Za nešto više od dva tjedna papa Benedikt XVI. poći će u apostoloski pohod Libanonu, koji je na programu od 14. do 16. rujna. Papa na to apostolsko putovanje polazi 15 godina nakon povijesnog pohoda Ivana Pavla II. "Za nas je to poziv da živimo u nadi i vjeri, da se ne bojimo, ali je i poticaj za naš poziv i poslanje", istaknula je voditeljica na libanonskom kršćanskom radiju Simone Moubarak.
četvrtak, 30. kolovoza 2012. u 00:00

Za nešto više od dva tjedna papa Benedikt XVI. poći će u apostoloski pohod Libanonu, koji je na programu od 14. do 16. rujna. Taj se događaj s nestrpljenjem očekuje na cijelom Srednjem Istoku koji s mnogo nade gleda na to apostolsko putovanje, na koje Papa polazi 15 godina nakon povijesnog pohoda Ivana Pavla II.

Veliku pozornost tom događaju posvećuju i lokalni mediji, posebno oni kršćanski, kako je u razgovoru za Radio Vatikan rekla Simone Moubarak, voditeljica na libanonskom kršćanskom radiju „Glas milosrđa“ ('Voix de la Charité).

"Naši kršćanski mediji prenose programe o Papinu životu, njegovoj osobi, o njegovu nauku, putovanjima, i ponajviše o svrsi ovoga pohoda", rekla je Simone ukazavši da je činjenica što je Papa odlučio doći u ovom teškom, opasnom trenutku, i što je izabrao upravo Libanon kako bi predao svoju pobudnicu, pravi znak Providnosti. "Za nas je to i poziv da živimo u nadi i vjeri, da se ne bojimo, ali je i poticaj za naš poziv i poslanje. Naša nazočnost na ovom izmučenom Srednjem Istoku poziv je da budemo Kristovi svjedoci, da živimo u zajedništvu, poštovanju, te da budemo oni koji će uspostavljati pravu slobodu i mir", istaknula je Simone.

Govoreći o tome što njezini slušatelji očekuju od ovog apostolskog pohoda, Simone je istaknula da se cijeli svijet nada da će Papin posjet donijeti dašak mira i nade. Istaknula je da su ljudi u Libanonu, na Srednjem Istoku, u zemljama koje ih okružuju, pomalo umorni i očajni. "Stoga je Papin pohod za nas uistinu dašak svjetla, te se nadamo da su svijet i Crkve pozorni prema našoj boli i svemu što proživljavamo."

Na upit koju ulogu imaju kršćanski mediji u Libanonu za mir i međureligijski dijalog, Simone je istaknula da oni šire evanđeosku poruku koja je, kako je poznato, poruka mira. "Svi su kršćanski mediji otvoreni za muslimansko-kršćanski dijalog. Primamo brojne osobe muslimanske vjere i zajedno radimo programe kako bismo našli zajedničke točke. Mislim da je potrebno imati ulogu pomiritelja", zaključila je Simone Moubarak.

Izvor: rv

Da biste komentirali, prijavite se.