Astronaut u svemiru gledao Božju ljepotu

Talijanski astronaut, koji je među prvima razgovarao s papom Benediktom XVI. iz svemira, kako je rekao, dok je boravio u svemiru na poseban je način bio blizu Boga gdje mu se predao u molitvi. „Ljepota Zemlje koja se vidi iz svemira, kao i ljepota prirode, ljepota plavog planeta, dokazuje da mora postojati nešto više od znanosti i tehnologije“, rekao je talijanski astronaut Roberto Vitorri o svom iskustvu boravka u svemiru.
ponedjeljak, 05. ožujka 2012. u 00:00

Talijanski astronaut, koji je među prvima razgovarao s papom Benediktom XVI. iz svemira, kako je rekao, dok je boravio u svemiru na poseban je način bio blizu Boga gdje mu se predao u molitvi. „Ljepota Zemlje koja se vidi iz svemira, kao i ljepota prirode, ljepota plavog planeta, dokazuje da mora postojati nešto više od znanosti i tehnologije“, rekao je talijanski astronaut Roberto Vitorri o svom iskustvu boravka u svemiru, prenosi agencija EWTN News.

Naime, Vittori je jedan od dvanaestorice astronauta koji su se 21. svibnja nalazili na Međunarodnoj svemirskoj stanici te su prvi koji su razgovarali s Papom putem videokonferencije  iz dalekog svemira.  

Tijekom razgovora, Sveti Otac upitao je talijanskog astroanuta Vittorija ima li vremena za molitvu Stvoritelju, a on je odgovorio da se moli za svoju obitelj i budućnost.  

O svom iskustvu odlaska u svemir, Vitorri govori s oduševljenjem, jer, kako je rekao, boravak u svemiru je nadrealan. U svemiru je boravio već nekoliko puta, a trenutno se dvoumi između ponovnog odlaska u svemir ili ostanka i posla u svojoj domovini.

„Svemir zaista obuzme vaše oči i srce“, poručio je talijanski astronaut.

Izvor: EWTN News

Da biste komentirali, prijavite se.