Biskup Komarica po trideseti put uzastopno predslavio Misu u trapistima

Biskup je i ovaj put uputio svim nazočnima očinske riječi ohrabrenja i poticaja.
Autor: ktabkbih.net/Laudato/J.B. Photo: ktabkbih.net srijeda, 03. siječnja 2018. u 11:59

Banjolučki biskup mons. Franjo Komarica je trideseti put uzastopno predslavio Misu 1. siječnja 2018., na Svetkovinu Marije Bogorodice - Novu Godinu u samostanskoj i župnoj crkvi Marijina Uznesenja u banjolučkoj župi Marija Zvijezda kod otaca trapista. S njim su koncelebrirali župnik o. Tomislav Topić i prior o. Zvonko Topić. Bilo je prisutno nekoliko redovnica te oko pedesetak župljana.

Ovu je praksu uveo pokojni banjolučki biskup Alfred Pichler, a nastavio je biskup Komarica. I prije rata i u ratnim dramatičnim godinama i u svim poratnim godinama biskupu Komarici je uspjelo na Novu Godinu u prijepodnevnim satima, zajedno s ocima trapistima i s okupljenim župljanima, i onim iz susjednih župa, predslaviti Misu i preporučiti nastupajuću novu godinu Božjoj dobroti i zagovoru Presvete Bogorodice cijelu svoju biskupiju i sve sugrađane.

Biskup Komarica je i ovaj put uputio svim nazočnima očinske riječi ohrabrenja i poticaja da se u nestalnosti i promjenjivosti godinā i događanja prepuste s povjerenjem vodstvu Božje Providnosti. Podsjetio je nazočne na preminule i protjerane i svećenike i župljane koji su se ranijih godina i desetljeća okupljali u toj crkvi na bogoslužje ne samo prvoga dana svake nove godine nego i redovito nedjeljama i blagdanima, te ih u molitvi preporučio Božjem Milosrđu. Zahvalio je ocima trapistima – sadašnjim i prijašnjim – već preminulim – za mnogostruko dobro koje su ostvarili na području grada Banje Luke i Banjolučke biskupije tijekom dugih desetljeća svoga blagoslovljenog boravka u Mariji Zvijezdi.

Župnik o. Tomislav je na kraju Mise biskupu Komarici zahvalio za jedinstvenu vjernost Mariji Zvijezdi, osobito u tridesetom uzastopnom predvođenju Mise na Novu godinu, te pozvao sve prisutne na uobičajeno druženje s biskupom i svećenicima u obližnjoj samostanskoj dvorani. Za uspomenu na ovo trideseto uzastopno predslavljanje Misom župnik je pozvao sve na zajedničko fotografiranje.

 

Da biste komentirali, prijavite se.