Crkva otvorila prenoćište za siromašne na jugu Italije

Kardinal Konrad Krajewski došao je kao Papin djelitelj milostinje u mjesto Praia a Mare na otvorenje kuće za beskućnike.
Autor: vaticannews.va/laudato.hr/D.R. Photo: vaticannews.va nedjelja, 02. veljače 2020. u 15:33

Papin djelitelj milostinje, kardinal Konrad Krajewski došao je u župu sv. Pavla apostola u malom mjestu Praia a Mare u talijanskoj pokrajini Kalabrija kako bi prisustovao otvaranju prenoćišta za beskućnike.

Kako piše Vatican News, kardinal Krajewski došao je u tu crkvenu zajednicu donijeti pomoć pape Franje koja se ponajviše sastojala od hrane za pučku kuhinju.

- Potvrda našem djelu i znak velike blizine - ukratko je opisao župnik don Marko Avenà.

Krajewski je također donio je krunicu koja će ići od osobe do osobe, te tko bude želio moći će je zadržati 24 sata i moliti za Crkvu, Papu, potrebite i potom je opet proslijediti drugima.

Što se tiče samog prenoćišta, koje je nazvano 'Rutinim domom', u njemu može prenoćiti trinaest osoba, a financirano je zahvaljujući sredstvima Talijanskog Caritasa i talijanske države.

Siromašni me ohrabruju u mojem zvanju. Dok sam s njima, osjećam da rukom dodirujem Kristovu prisutnost. Ponekad je bilo naporno, nisam spavao kako bih potražio one koji su otišli odavde i pomogao im da ponovo ne padnu u loše navike - kazao je župnik don Marko.

Istaknuo je kako milosrdnu ljubav čini besplatno za Krista. Dogodilo se da su neki otišli bez da išta kažu.

- To je evanđelje; pomagati i ništa ne očekivati za uzvrat. Prava nagrada dolazi od Gospodina. Blagoslov je vidjeti zauzetost mnogih volontera i cijelih obitelji koji se troše za druge. Milosrdna je ljubav pomalo zarazna i preobražava mentalitet, te mijenja srce. Tamo gdje je vladalo nepovjerenje, danas se nalaze otvorena vrata i sklonište od patnje i boli - istaknuo je don Marko Avenà.

 

Da biste komentirali, prijavite se.