Donald Trump postaje prvi predsjednik u Hodu za život: 'Velika nam je čast'

Hod za život održat će se danas, a očekuje se rekordan broj sudionika.
Autor: churchpop.com/laudato.hr/D.R. Photo: churchpop.com petak, 24. siječnja 2020. u 10:33

Američka, ali i svjetska javnost uzburkana je nakon što je predsjednik Donald Trump objavio da će danas sudjelovati u Hodu za život. Time će Trump postati prvi predsjednik u povijesti Sjedinjenih Američkih Država koji je osobno sudjelovao i govorio na tom događaju, prenosi Church Pop.

- Velika nam je čast izraziti dobrodošlicu predsjedniku Trumpa na 47. Hodu za život. On će biti prvi predsjednik u povijesti koji je na njemu sudjelovao, a mi smo toliko uzbuđeni što će on osobno doživjeti koliko su strastveni naši aktivisti u borbi za život i zaštitu nerođenih - rekla je predsjednica američkog Hoda za život Jeanne Mancini.

Mancini je istaknula kako je Donald Trump od početka svog predsjedničkog mandata radio na zaštiti života - od imenovanja sudaca i saveznih radnika, smanjenja sredstava poreznih obveznika za organizacije koje se bave ili promiču pobačaj, do pozivanja na izmjenu zakona o mogućnosti pobačaja u kasnijoj trudnoći i slično.

- Zahvalni smo na svim tim pro-life postignućima i veselimo se postizanju novih pobjeda za život u budućnosti - istaknula je Mancini.

Predsjednik Trump također je komentirao događaj na svom Twitter računu kazavši: 'Vidimo se u petak! Očekujem veliku gužvu!'

Potpredsjednik Mike Pence postao je 2017. godine najviši vladin dužnosnik koji je javno sudjelovao na Hodu za život, dok su prethodni predsjednici George W. Bush i Ronald Reagan sudjelovali tek preko telefona. Svi oni kao i drugi izabrani predsjednici imali su priliku javno hodati sa sudionicima. No, Trump je odlučio ispisati povijest.

 

Da biste komentirali, prijavite se.