Hrvatski pro-liferi svjedoče o Hrvatskoj borbi za život u Americi

U Houstonu se od 2. do 3. kolovoza održala međunarodna pro-life konferencija za voditelje inicijative 40 dana za život.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato ponedjeljak, 05. kolovoza 2019. u 08:37

Hrvatsku su predstavili Ante Čaljkušić, predsjednik za Hrvatsku i Krunoslav Puškar, regionalni koordinator. Cilj konferencije bio je povezati voditelje diljem svijeta i dati im nove alate za daljnje širenje Inicijative i spašavanje još većeg broja djece od pobačaja.

Nakon uvodnog govora predsjednika Shawna Carneya, svjedočanstvima i rezultatima iz Hrvatske prisutne je ohrabrio Ante Čaljkušić. Istaknuo je sudjelovanje tisuće mladih, značajno smanjenje broja pobačaja, međunarodnu konferenciju "Život, dakle, biraj" i širenje Inicijative Europom. Pred okupljenima je predsjedniku Carneyu poklonio dokumentarni film "40 dana...".

Upravo je film bio razlog prethodnog dolaska u grad Pittsburgh gdje je hrvatskome dvojcu lokalni tim Inicijative na čelu s voditeljicom Nikki Bruni omogućio 5 svečanih prikazivanja. Također, posjetili su i mjesto molitve pred klinikom za pobačaje Planned Parenthood u centru Pittsburgha. Vjeruju da će se i ova klinika zatvoriti kao što se zatvorila i klinika u studentskome gradu College Stationu (pokraj Houstona) koju su također posjetili sudionici konferencije.

Nakon raspada i odlaska zloglasnog Planned Parenthooda, zgradu su kupili pro-life aktivisti. Danas je to Centar za život i glavni ured Inicijative. Upravo je na tome mjestu 2004. godine pokrenuta prvo povijesno bdijenje 40 dana za život.

Ante i Kruno uputili su se za južnoameričku Kolumbiju gdje će uz prikazivanje filma voditi pro-life radionice i upoznati spašenu djecu i njihove majke.
 

Da biste komentirali, prijavite se.