Kardinal Turkson na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu

Nove tehnologije ne smiju odlučivati o onom što smo pozvani postati, nego moraju biti iskorištene za opće dobro, za dobro čovječanstva, zemlje i njenih stanovnik - rekao je Kardinal.
Autor: vaticannews.va/Laudato/D.T. Photo: vaticannews.va/Laudato četvrtak, 23. siječnja 2020. u 17:47
U Davosu, u Švicarskoj, gdje je u tijeku Svjetski gospodarski forum, kardinal Turkson, ekumenski patrijarh Bartolomej I. i glavni moskovski rabin Goldschmidt, zatražili su od vlada svijeta da koriste nove tehnologije radi zajedničkog dobra, jer ne postoji drugi planet na kojem se može živjeti.
 
Kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson, prefekt Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, u svojem govoru, u nazočnosti ekumenskog patrijarha Bartolomeja I. i glavnog moskovskog rabina Pinchasa Goldschmidta, na tiskovnoj konferenciji u sklopu Svjetskog gospodarskog foruma istaknuo je kako 'Zemlja plače, a i siromašni plaču', zbog toga su vjerski vođe došli u Davos kako bi govorili srcu velikog financijskog i gospodarskog svijeta, te potaknuli globalnu svijest na promjene.
 
- Ako, kako Papa kaže u enciklici Laudato si' zemlja i siromašni plaču, hitno se moraju saslušati i svi moramo pokušati zaustaviti taj plač. Ovdje smo kao gosti Svjetskog gospodarskog foruma, jer želimo potaknuti globalnu svijest na promjene. Nove tehnologije ne smiju odlučivati o onom što smo pozvani postati, nego moraju biti iskorištene za opće dobro, za dobro čovječanstva, zemlje i njenih stanovnika. Ne postoji drugi planet na kojem se može živjeti – upozorio je kardinal Turkson.
 
Od političkog svijeta i vlada Kardinal je zatražio da priznaju središnju ulogu religija i vjernika, osuđujući raširenu praksu, osobito u sekulariziranim zemljama, protjerivanja religija u privatno područje, negirajući njihov utjecaj na život ljudi.
 
 
Da biste komentirali, prijavite se.