Međunarodni dan molitve za mir 21. rujna

Međunarodni dan molitve za mir, pothvat je koji je potaknulo Ekumensko vijeće crkvi, održat će se 21. rujna, istodobno kad i Međunarodni dan mira koji su ustanovili Ujedinjeni narodi. Sudionici ovog pothvata pozvani su moliti i zajednički djelovati za pravedan mir u zajednicama, narodima i u svijetu. Molitve se mogu staviti i na društvene mreže kao što su Facebook i Twitter.
četvrtak, 30. kolovoza 2012. u 00:00

Međunarodni dan molitve za mir, pothvat je koji je potaknulo Ekumensko vijeće crkvi, održat će se 21. rujna, istodobno kad i Međunarodni dan mira koji su ustanovili Ujedinjeni narodi.

Sudionici ovog pothvata pozvani su moliti i zajednički djelovati za pravedan mir u zajednicama, narodima i u svijetu. Molitve se mogu staviti i na društvene mreže kao što su Facebook i Twitter, a mogu se odnositi na mir pod raznim vidicima, primjerice: društvenim, gospodarskim, ekološkim, ili političko-vojnim.

Ekumensko vijeće crkvi, osim toga, poziva vjernike da mole posebno za „prekid vatre“, koji se treba shvatiti i kao primirje u oružanim sukobima u svijetu, ali i kao pomirenje u obitelji, na radnom mjestu, u župnim zajednicama.

Međunarodni dan molitve za mir ustanovljen je 2004. godine na poticaj tadašnjega glavnog tajnika Ekumenskog vijeća crkvi, velečasnog Samuela Kobie, i ondašnjega glavnog tajnika UN-a Kofija Annana.

Izvor: rv

Da biste komentirali, prijavite se.