Mladi u volonterskoj akciji - „72 sata bez kompromisa“

Iako su prijave za nadolazeću drugu volontersku akciju mladih „72 sata bez kompromisa“ zaključene 1. rujna, prijave mladih na adresu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u Sarajevu i dalje pristižu. Pored toga, mladi volonteri puni znatiželje i želje za volontiranjem zovu, šalju e-mailove i raspituju se o svemu što je vezano za ovu trodnevnu volontersku akciju, do čijeg početka nas dijeli dvadesetak dana.
srijeda, 05. rujna 2012. u 00:00

Iako su prijave za nadolazeću drugu volontersku akciju mladih „72 sata bez kompromisa“ zaključene 1. rujna, prijave mladih na adresu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u Sarajevu i dalje pristižu. Posljednje prijave stigle su iz župa Rama - Rumboci, Zenica, Busovača, a među njima se našlo i nekoliko pojedinačnih prijava za volontiranje.

Pored toga, mladi volonteri puni znatiželje i želje za volontiranjem zovu, šalju e-mailove i raspituju se o svemu što je vezano za ovu trodnevnu volontersku akciju, do čijeg početka nas dijeli dvadesetak dana, ističe se u priopćenju NCM „Ivan Pavao II.“

Također se navodi i iskustvo jednog od volontera na akciji održanoj 2010. godine, u pismu u kojem je želio mladima prenijeti što za njega znači ovaj projekt, a prenosimo ga u cijelosti:

Volontirajući na projektu "72 sata bez kompromisa" 2010. godine doživio sam mnogo iskustava koja su me prodrmala i promijenila. Od tada, iskreno, na svijet i ljude gledam drugačije.

Moja uloga u prvoj akciji bila je zaista teška. Zajedno sa župnikom i časnim sestrama trebalo je pronaći projekte u svome dekanatu, izabrati osobe kojima je najpotrebnija pomoć, pronaći smještaj za volontere koji će tri dana živjeti i volontirati u drugoj župi i još mnogo toga.

Ali onda, bez obzira na strah i nesigurnost, kad ti 40 nasmijanih lica pruži ruku koja je spremna pomoći shvatiš kako je posao lagan. Shvatiš kako zajedno s njima možeš preskočiti najvišu prepreku i riješiti svaki problem, a uz to pomoći drugima i osjećati se iznova rođeno.

I nakon svega ovoga vjerovatno se pitate zašto baš Vi trebate volontirati na projektu? Odgovor je jednostavan, jer je mnogo izazova koji te čekaju, jer je mnogo nasmijanih lica i ispruženih ruku koje jedva čekaju upoznati nove prijatelje, jer je mnogo ljudi kojima je potrebna baš tvoja pomoć.

Zbog toga što te čeka 72 sata nezaboravnog života, 72 sata ljubavi, iskrenosti i nečega drugačijeg.

I sada dvije godine poslije smatram kako nisam naučio mnogo toga. Nisam naučio, nego sam se uvjerio i otkrio bogatstvo koje mi je On dao, isto ono koje svatko od nas posjeduje.


"Mi te zovemo, alarm već odavno zvoni. Probudi se i kreni s nama - volontiRAJ NA ZEMLJI“, riječi su Josipa Milanovića, predsjednika Udruge katoličkih studenata i predstavnik Kreševskog dekanata u Vijeću za mlade Vrhbosanske nadbiskupije.

Izvor: KTA

Da biste komentirali, prijavite se.
Najčitanije
    [Error loading the WebPart 'najcitanijeRubrikaClanak' of type 'queryrepeater']
    [DbPathProvider.GetFileContent]: Zone 'svijet' not found.