Novi slučaj koji ujedinjuje borce za život: Britanski sud odlučuje o Tafidi Raqeeb

Vrhovni britanski sud odlučit će u rujnu smije li se Tafidi Raqeeb, djevojčici koja se nalazi u komi, nastaviti liječenje u Italiji.
Autor: catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R. Photo: catholicnewsagency.com utorak, 23. srpnja 2019. u 17:45

Tafida je u komi još od veljače ove godine. I dok je liječnici žele skinuti s aparata, roditelji se bore za njen život te je žele prebaciti u Italiju. Britanski liječnici zabranili su transport djevojčice u inozemstvo, iako su dvojica talijanskih liječnika iz Genove pristali na tretman mlade Tafide.

- Vrhovni sud mora se suočiti s teškim dvojbama. Nadam se da će se u procesu posvetiti pažnja željama njenih roditelja, uz poštivanje kliničke prosudbe liječnika koji se brinu o njoj. Oni koji nemaju sve činjenične informacije o ovom slučaju trebali bi se suzdržati od prosuđivanja – kazao je John Sherrington, pomoćni biskup Westminstera.

Djevojčica Tafida pretrpjela je arteriovensku malformaciju koja je dovela do pucanja krvnih žila u njenom mozgu. To je dovelo do zastoja srca kao i traumatske ozljede mozga. Britanski liječnici kažu da Tafidin oporavak nije moguć te da je svako daljnje liječenje uzaludno.

U međuvremenu je pokrenuta internetska peticija koju je podržala Tafidina obitelj, a cilj peticije jest da bolnica dopusti liječenje djevojčice u Italiji u nastavku borbe za život.

- Tragična bolest i okolnost male Tafide dotaknut će svakog tko ovo čuje. Nadam se da će ih potaknuti na molitvu, baš kao što ću i ja moliti za nju – kazao je Sherrington.

Tafidin slučaj podsjeća nas na slučaj malenog Alfieja Evansa, kojem su doktori 2017. godine također htjeli isključiti aparate iako su roditelji htjeli prebaciti Alfieja na liječenje u New York, a zatim i u Italiju.

 

Da biste komentirali, prijavite se.