Panama podiže kip Djevice Marije veći od Kipa slobode

Na obali Panama Cityja bit će podignut kip Blažene Djevice Marije od Antigue koji bi sa svojih 100 metara visine trebao nadmašiti Kip slobode ispred New Yorka. Kip je dio projekta kojim će se 2013. obilježiti 500 godina od otkrivanja "Južnog mora", kako su prvotno Tihi ocean nazvali španjolski istraživači, te osnivanja prve biskupije na južnoameričkom tlu.
utorak, 21. kolovoza 2012. u 00:00

Predsjednik Paname Ricardo Martinelli najavio je da će novi kip Blažene Djevice Marije od Antigue koji će biti podignut na obali Panama Cityja biti najveći ikad. Sa svojih 100 metara, za sedam će nadmašiti Kip slobode ispred New Yorka.

Kip je dio projekta kojim će se 2013. obilježiti 500 godina od otkrivanja "Južnog mora", kako su prvotno Tihi ocean nazvali španjolski istraživači, te osnivanja prve biskupije na južnoameričkom tlu.

U rujnu 1513. godine papa Lav X. utemeljio je prvu južnoameričku biskupiju u gradu koji se tada zvao Santa Maria la Antigua de Darien. Grad su tri godine ranije osnovali poznati istraživači Vasco Nunez de Balboa i Martin Fernandez de Enciso na području današnje Kolumbije.

Izvor: EWTN

Da biste komentirali, prijavite se.