Papa Franjo predslavio Misno slavlje u Abu Dhabiju te završio posjet arapskom poluotoku

Nakon Mise koju je papa Franjo služio na stadionu Zayed Sports City u Abu Dhabiju, završen je prvi posjet jednog pape arapskom poluotoku.
Autor: IKA/Laudato/M.S. Photo: Reuters/Pixsell utorak, 05. veljače 2019. u 14:08
Papa Franjo predslavio je u 10.30 sati po lokalnom vremenu svečano Misno slavlje u Abu Dhabiju. Unutar i izvan stadiona Zayed Sports City okupilo se oko 180 tisuća vjernika. Na stadionu je bilo nazočno i oko 4 tisuće muslimana.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prema crkvenim podacima, živi oko milijun katolika, gotovo isključivo inozemnih radnika iz Azije i Afrike.
 
PXL_REU_050219_23464874.jpg
 
Budite oaza mira, poručio je papa Franjo vjernicima u  Zayed Sports Cityu u Abu Dhabiju, izvijestio je Vatican News. Nisu potrebna posebna djela, dovoljno je samo slijediti Isusa s milosrđem i ljubavlju za braću, kako je podsjećao i sv. Franjo svoju subraću pozivajući ih da među njima ne bude nesuglasica i svađa, poručio je papa Franjo.

PXL_REU_050219_23464905.jpg
 

Papa Franjo je nakon Mise automobilom stigao do 20-ak kilometara udaljene zračne luke. Ondje je održana oproštajna svečanost, posljednji čin ovoga Papina putovanja koje je započelo u nedjelju. Svetog Oca ispratio je prijestolonasljednik šeik Mohammed bih Zayed Al Nahyan s kojim se papa Franjo zadržao u kraćem razgovoru, izvjestio je Vatican News.

Potom se Papa oprostio od svojih domaćina. U njegovoj su pratnji državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, prefekt Kongregacije za istočne Crkve kardinal Leonardo Sandri, te prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda kardinal Fernando Filoni, zamjenik državnog tajnika mons. Edgar Peña Parra i tajnik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog Miguel Ángel Ayuso Guixot. Mnoge su ruke bile srdačno pružene Svetom Ocu, a on je na odlasku održao i nekoliko kratkih razgovora s pojedincima.

Papa je odletio zrakoplovom zrakoplovne tvrtke Ethiad u 10.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. U rimskoj zračnoj luci Ciampino njegov dolazak očekuje se oko 17 sati.

Untitled-3.jpg

Za vrijeme leta imat će vremena za ručak, moguće i malo odmora. Bit će održana i konferencija za novinare koji su Svetog Oca pratili na ovom putovanju. Zrakoplov će do Italije preletjeti više zemalja: Bahrein, Kuvajt, Irak, Tursku, Grčku, Bugarsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Da biste komentirali, prijavite se.