Papa na Twitteru: Eutanazija i potpomognuto samoubojstvo poraz su za sve nas

Pred dramom Noe Pothoven, Papa upozorava da nije odgovor napuštanje osobe koja trpi. Ne smijemo se predati nego pobrinuti se za tu osobu i voljeti ju, kako bismo joj pružili nadu.
Autor: Laudato/L.G. Photo: Twitter četvrtak, 06. lipnja 2019. u 14:18
Na tragu svojih prethodnika, papa Franjo je više puta odlučno pozvao na poštovanje života od začeća do prirodne smrti. Upravo zato se povodom slučaja 17-ogodišnje Nizozemke oglasio i na svom Twitter profilu.

- Eutanazija i potpomognuto samoubojstvo poraz su za sve ljude. Odgovor koji smo pozvani dati jest da nikada ne napuštamo onoga tko trpi, da se ne predajemo, nego da se pobrinemo i volimo kako bismo ponovno pružili nadu – napisao je papa Franjo u tweet poruci na svojemu računu @Pontifex, u mislima i molitvi za Nou Pothoven, 17-godišnju Nizozemku koja je odlučila umrijeti uz pomoć liječnikā, stručnjakā za potpomognuto samoubojstvo, što su oni učinili prošle nedjelje - napisao je Papa.

Papa Franjo je istaknuo da su eutanazija i potpomognuto samoubojstvo velike prijetnje za društvo i obitelji u cijelome svijetu, prenosi Vatican News.

- Dok je njihova primjena legalna u brojnim državama, Crkva se odlučno protivi takvoj praksi i osjeća se dužnom pomoći obiteljima koje brinu o svojim najmilijima koji su ili bolesni ili stari. Kultura smrti i kultura odbacivanja nisu znak civilizacije, nego znak napuštanja koje se može prikriti iza lažnoga suosjećanja. Naprotiv, potrebno je preuzeti na sebe napor, stati uz osobu koja trpi i pratiti ju – istaknuo je papa Franjo.

 
Da biste komentirali, prijavite se.