Papina poruka konventualcima iz Centra sv, Maksimilijana Kolbea u Burkini Faso

Papa je povjerio plodnost misionarske službe Reda manje braće franjevaca konventualaca Djevici Mariji, kraljici misija, i svetomu Maksimilijanu Kolbeu.
Autor: hr.radiovaticana.va/Laudato/J.B. Photo: screenshot utorak, 06. ožujka 2018. u 11:13

Povodom skupa koji će se održati u listopadu u Međunarodnom zavodu Seraphicum u Rimu, o radu Medicinskoga centra franjevaca konventualaca u Sabouu u Burkini Faso, papa Franjo je redovnicima poslao poruku u kojoj ih ohrabruje da nastave to velikodušno djelo širenja evanđelja i stalne potpore Crkvi u toj zemlji, dajući uvijek prednost siromašnima i djelujući na zemljopisnim i životnim periferijama uz dragocjeno zauzimanje u evangelizaciji i promicanju čovjeka.

Tražeći od redovnika da ustraju u molitvi u svrhu potpore njegovoj Petrovoj službi, Papa je povjerio plodnost misionarske službe Reda manje braće franjevaca konventualaca Djevici Mariji, kraljici misija, i svetomu Maksimilijanu Kolbeu, te redovnicima, predavačima i svim sudionicima skupa, koji će započeti 10. listopada, udijelio apostolski blagoslov. Među sudionicima bit će i Nicolas Meda, ministar zdravstva Burkine Faso, koji će na skupu održati predavanje.

Medicinski centar svetoga Maksimilijana Kolbea u Sabouu

Medicinski centar svetoga Maksimilijana Kolbea u Burkini Faso, nalazi se u seoskoj općini Sabou, djeluje od 2003. godine, a pruža besplatnu medicinsku pomoć lokalnim stanovnicima kojih ima više od 110.000. Redovnici surađuju s humanitarnom organizacijom 'Potreban osmjeh' (Emergenza Sorrisi), čiji su članovi liječnici dragovoljci, te tako zajednički djeluju na teritoriju s brojnim problemima, prenoseći iskustva lokalnim liječnicima.

Centar pruža niz usluga koje idu od hitne službe do odjela opće medicine s 25 kreveta za odrasle i 30 za djecu, zatim odjela za materinstvo s 12 kreveta, pa do nutricionističkog centra za neishranjenu djecu. Osim toga, u tijeku je gradnja prostora za radiologiju i za kirurški centar. Samo je prošle godine gotovo 2500 djece primilo nutricionističku pomoć, dok je više od 8000 odraslih i gotovo 4000 djece bilo pregledano u tom medicinskom centru.

 

Da biste komentirali, prijavite se.