Pastoral obitelji u centru 76. zasjedanja Biskupske konferencije BiH

Pozivaju se sve obitelji da sudjeluju na II. Obiteljskom danu u Bosni i Hercegovini!
Autor: bkbih.ba/Laudato/J.B. Photo: ktabkbih.net srijeda, 17. srpnja 2019. u 15:43

U zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci završeno je 76. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovinom pod vodstvom nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH.

Posebnu pozornost biskupi su posvetili pastoralu obitelji.

Biskupi pozivaju mlađe naraštaje, ali i sve institucije uključujući i pastoralne djelatnike da ispravno vrjednuju djedove i bake i omoguće im ispuniti ulogu koju im je Bog dao u odgoju i podizanju djece te prenošenju vjere.

Bake i djedovi su istinske riznice sjećanja i pravo bogatstvo obitelji i društva te blago novim naraštajima kroz svjedočenje vjere i čvrste nade u vječni život u posljednjoj zemaljskoj životnoj dobi približavajući se trenutku kada će napokon moći gledati svoga Gospodina licem u lice.

Biskupi također pozivaju mlade da svoje starije ako se nalaze u domovima, što češće posjećuju i kontaktiraju putem društvenih mreža. Pozivaju sve pastoralne djelatnike, ali i sve druge svećenike, redovnike i redovnice, da na župnoj i drugim crkvenim razinama pokreću inicijative što češćeg posjećivanja i druženja s osamljenim starim osobama.

Pozivaju se sve obitelji, kojima je to moguće, da sudjeluju na II. Obiteljskom danu u Bosni i Hercegovini, u nedjelju, 28. srpnja u 11 sati u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu na središnjem Misnom slavlju koje će, u zajedništvu s drugim biskupima iz BiH, predvoditi kardinal Puljić, stoji u priopćenju sa 76. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Cijelo priopćenje pročitajte OVDJE.

 

Da biste komentirali, prijavite se.