Preminuo katolički biskup u Kini, vlasti zabranile pogreb

Biskup Stefano Li Side umro je 8. lipnja nakon duge i teške bolesti u kućnom pritvoru u 92. godini života, izvijestila je Asia News.
Autor: Laudato/D.R. Photo: asianews.it četvrtak, 20. lipnja 2019. u 10:14

Ova vijest uspjela se 'probiti', budući da u Kini komunistička vlast vrši represiju nad Katoličkom crkvom u toj zemlji. Zbog toga već desetljećima postoji tzv. 'podzemna' Crkva u kojoj djeluju legitimni katolički svećenici i biskupi, a Li Side je bio biskup Tianjina. S druge strane, nacionalna katolička Crkva pod vlašću je države.

Budući da Li Side nikad nije htio pristati da se odvoji od Rimske crkve, 1992. godine završio je u kućnom pritvoru, a sada su mu zabranili ukop na katoličkom groblju. Asia News dalje navodi kako su vlasti zabranili služenje Mise zadušnice te da se svećenici koji su došli dati posljednji pozdrav biskupu nisu smjeli zadržati dulje od deset minuta.

- Li je ostao vjeran Rimu, premda je godinama bio kažnjavan. Mislim da ga iz tog razloga komunistička partija želi pokopati što je brže moguće i to anonimno kako bi spriječili vjernike da se nadahnu njegovim primjerom – rekao je za Life Site News  David Mulroney bivši kanadski veleposlanik u Kini.
 

Da biste komentirali, prijavite se.