Relikvijar svetoga Antuna stigao u Njemačku

Fra Vladimir Vidović predslavio je svečano euharistijsko slavlje, a cijeli događaj svojim je mjuziklom uveličao i Ansambl Kolbe.
Autor: Laudato/L.G. Photo: Sveti Duh/fra Vladimir Vidović nedjelja, 23. lipnja 2019. u 18:05
U subotu, 22. lipnja u 11 sati u crkvi sv. Wolfganga u Reutlingenu fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa, predslavio je svečano euharistijsko slavlje u prigodi dolaska relikvijara u kojem se nalazi dio tijela sv. Antuna.

Relikvijar je u Hrvatsku katoličku misiju Reutlingen - Tübingen - Metzingen došao zajedno sa Ansamblom Kolbe koji je dan prije izveo svoj hit mjuzikl "Svetac svega svijeta". Bila je ovo posljednja izvedba mjuzikla u ovoj kazališnoj sezoni. Od premijere do danas mjuzikl je izveden 36 puta, Ansambl je imao 11 gostovanja i izazvao je veliki interes publike. Mjuzikl "Svetac svega svijeta" nastao je u produkciji Hrvatske Provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca i prvi je hrvatski autorski mjuzikl o svetom Antunu Padovanskom. Autor teksta je Nino Škrabe, glazbe Branko Bardun, a redatelj je Robert Bošković.

Članovi Ansambla Kolbe koji u cijelom projektu sudjeluju volonterski i iz ljubavi te se nesebično stavljaju u službu navještaja Radosne vijesti te su uistinu apostoli nove evangelizacije.


Da biste komentirali, prijavite se.