Sjevernoirski biskupi reagirali na britanski zakon o pobačaju i istospolnim brakovima

Katolički biskupi Sjeverne Irske reagirali su na odluku britanskog parlamenta o legaliziranju pobačaja i istospolnih brakova, naglašavajući vrijednost ljudskog života.
Autor: catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R. Photo: wikimedia.org petak, 19. srpnja 2019. u 14:09

- S tisućama drugih koji su posljednjih dana izrazili svoju zabrinutost, i mi želimo izraziti našu zabrinutost na koji je način britanski parlament iskoristio zakon u Sjevernoj Irskoj kako bi ubrzao zakonske uredbe koje će imati razoran učinak na zaštitu nerođene djece – navode četvorica biskupa.

Naglašavaju na jednako pravo majke i djeteta na život i ljubav, koja je dio općeg dobra svakog društva. Također su izjavili da ono što se posljednjih dana dogodilo u Westminsteru 'potkopava' temeljno pravo građana i Belfastskog sporazuma.

- Ovo bi trebalo ozbiljno uznemiriti svakog građanina Sjeverne Irske i svih koji cijene pravo na život kao najosnovnije od svih ljudskih prava.

Biskupi su pozvali premijerku Theresu May i njenu vladu da dozvole narodu da sami odluče o pitanju pobačaja i istospolnih brakova.

- Istovremeno tražimo od građana Sjeverne Irske da izraze svoju brigu za svaku majku i nerođene dijete, tražeći od svojih političkih predstavnika da osiguraju jednako pravo na život u našem zakonodavstvu – prenosi Catholic News Agency.

Za sada stoji kako će Zakon stupiti na snagu samo ako skupština Sjeverne Irske, koja je zbog spora između dviju glavnih stranaka posljednje dvije godine suspendirana, ne bude u funkciji do 21. listopada 2019. godine.

 

 
Da biste komentirali, prijavite se.