Spriječen teroristički napad na egipatske kršćane

Sud u Kairu osudio je 30 muškaraca na zatvorske kazne između 10 godina i doživotnog zatvora. Optuženi su namjeravali postaviti bombu u jednoj crkvi u Aleksandriji.
Autor: catholicnewsagency.com/Laudato Photo: pixabay.com srijeda, 03. travnja 2019. u 10:36

Sud u Kairu osudio je 30 muškaraca na zatvorske kazne između 10 godina i doživotnog zatvora. Optuženi su namjeravali postaviti bombu u jednoj crkvi u Aleksandriji, javlja Catholic News Agency.

U Egiptu je posljednjih godina porastao broj napada na crkvi, razlog tomu smatra se djelovanje Islamske države koja je u toj zemlji pronašla mnoge simpatizere.

Od 30 osuđenih, samo 20 optuženih su bili prisutni na sudu dok je ostatak optuženika u bijegu. Tužitelji smatraju kako su optuženici bili na obuci i pod ostalim utjecajem Islamske države. Također su optuženi za posjedovanje ilegalnog oružja te planiranje napada na trgovinu alkoholnih pića.

U veljači 2017. godine Islamska država pozvala je na napad egipatskih kršćana. Tako je ubijeno najmanje sedmero koptskih kršćana i 12 ranjeno u napadu na bus pun hodočasnika koji je vozio prema samostanu Sv. Samuela Ispovjeditelja u studenome 2018. godine.

Kršćani čine oko 10% stanovništva Egipta, od čega su većinu čine Kopti.

Da biste komentirali, prijavite se.