Svećenik Krčke biskupije postao upravitelj njujorške župe

U župi Predragocjene Krvi u biskupiji Brooklyn prvi puta u povijesti te američke župe u Astoriji, New Yorku, svećenik Krčke biskupije Vedran Kirinčić preuzeo je 4. veljače službu župnog upravitelja.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA utorak, 06. veljače 2018. u 11:38

Naime, u toj župi od godine 1971. postoji i Hrvatska katolička misija bl. Ivana Merza gdje se svake nedjelje u kripti istoimene crkve okuplja hrvatska katolička zajednica i slavi euharistiju na hrvatskom jeziku.

Astoria kao dio New Yorka poznata je kao multietnička sredina što je posebno došlo do izražaja i na svečanoj misi uvođenja u službu novoga župnog upravitelja. U prepunoj crkvi liturgiju su obogatili župni zborovi američke, hrvatske i latinoameričke zajednice.

Svečanu misu s posebnim blagoslovom novoimenovanog upravitelja predslavio je biskupski vikar Queensa vlč. Tom Pettei. Uz druge svećenike kao delegat krčkog biskupa misu je suslavio i mons. Franjo Velčić, generalni vikar Krčke biskupije, koji se na kraju mise u ime biskupa Ivice Petanjka prigodnom riječi obratio vlč. Kirinčiću i brojnim okupljenim hrvatskim vjernicima koji su tim povodom došli i iz drugih župa američkoga velegrada. U ime vjernika novoimenovanom upravitelju i voditelju hrvatske katoličke misije obratila se Bosiljka Buccaran.

Vlč. Kirinčić djetinjstvo je proveo u Americi, srednju školu pohađao u Pazinskom kolegiju a teološki studij završio u Rimu. Zaređen je za svećenika Krčke biskupije godine 2008. u krčkoj katedrali. Od 2012. na službi je voditelja Hrvatske misije u Astoriji, New York.

 

Da biste komentirali, prijavite se.