Tradicionalno hodočašće biskupa u Svetu Zemlju

Od 12. do 17. siječnja održat će se hodočašće biskupa u Svetu Zemlju, pod nazivom 'Kršćani u Svetoj Zemlji: izazovi i prilike'
Autor: wikimedia.org Photo: vaticannews.va petak, 11. siječnja 2019. u 15:32
Koordinacija za Svetu Zemlju, koja okuplja biskupe iz Europe, Sjeverne Amerike i Južne Afrike, hodočastit će od 12. do 17. siječnja u Izrael i Palestinu. Svrha tog hodočašća, koje podržava i Sveta Stolica, a na koje biskupi od 1998. tradicionalno idu početkom svake godine, jest pružiti potporu kršćanima u Svetoj Zemlji obnavljajući znanje, prijateljstvo i solidarnost među lokalnim Crkvama.
 
Kršćani u Izraelu ove godine u središtu
 
Tema spomenutog hodočašća je 'Kršćani u Svetoj Zemlji: izazovi i prilike', a ove su godine u središtu kršćani koji žive u Izraelu. Prema najnovijim podacima, koje je ovih dana objavio izraelski Središnji zavod za statistiku, kršćana u toj zemlji ima oko 175.000 i čine 2% stanovništva, a najviše ih je na sjeveru zemlje.
 
Susreti s vjerskim vođama i političarima
 
Biskupi će posjetiti gradove Jeruzalem i Haifu, kao i neka sela na Zapadnoj obali i u Izraelu. Predviđeni su susreti s katoličkim vjernicima, ali i sa židovskim zajednicama te s vjerskim i političkim vođama muslimana, druza i bahaja. Dobrodošlicu će biskupima Koordinacije za Svetu Zemlju iskazati nadbiskup Pierbattista Pizzaballa, apostolski upravitelj Latinskog jeruzalemskog patrijarhata, i nadbiskup Leopoldo Girelli, apostolski delegat u Jeruzalemu i Palestini.

 
Da biste komentirali, prijavite se.