U Kostarici zaređen prvi svećenik indijanskog podrijetla

Nadajmo se da će ređenje ovog novog svećenika pokrenuti nova duhovna zvanja među starosjedilačkim stanovnicima Kostarike - rekao je biskup Román.
Autor: ekai.pl/Laudato/D.T. Photo: diocesisdelimon.org/Laudato utorak, 04. veljače 2020. u 15:07
 
U Kostariki je prvi put zaređen za svećenika kandidat koji dolazi iz jednog od  indijanskih plemena. Prema riječima biskupu Javiera Romána Ariasa, biskupa Limóna, novozaređeni svećenik dolazi iz plemena, čiji pripadnici žive na planini Amburi, u kantonu Talamanca, na istoku zemlje.
 
- Velečasni Austin Torres pripada Kongregaciji svećenika misionara. Nadajmo se da će ređenje ovog novog svećenika pokrenuti nova duhovna zvanja među starosjedilačkim stanovnicima Kostarike - rekao je biskup Román.
 
Također, naglasio je kako je poziv vlč. Austina Torresa plod rada njemačkih misionara na istoku Kostarike. Objasnio je da ja posebno veliki utjecaj na novo zaređenog svećenika koji dolazi iz domorodačke zajednice imao vlč. Bernardit Koch Küber, koji je više desetljeća obnašao misionarsku službu u ovoj srednjoameričkoj državi. Preminuo je u veljači 2019. godine.
 
Za vrijeme svečanosti svećeničkog ređenja, biskup Román podsjetio je kako su katolički misionari iz Njemačke, koji su ovdje stigli još 1877. godine, imali veliki utjecaj na proces evangelizacije Kostarike.
 
Da biste komentirali, prijavite se.