U Svjetski dan mladih 2013. dosad uključeno 40.000 volontera

Čak 40.000 volontera uključeno je u pripreme sljedećeg susreta Svetoga Oca s mladima svijeta u Rio de Janeiru iduće godine. Volontiranje je još jedan od načina sudjelovanja u Svjetskom danu mladih, a njihov rad uključuje brigu oko smještaja hodočasnika, pomoć u organiziranju posebnih događaja s Papom te svu komunikaciju. Jedini uvjet je da su volonteri stariji od 18 godina, jezik nije u pitanju. Svi zainteresirani mogu se prijaviti još do kraja godine.
ponedjeljak, 05. studenog 2012. u 00:00

Čak 40.000 volontera uključeno je u pripreme sljedećeg susreta Svetoga Oca s mladima svijeta u Rio de Janeiru iduće godine.

Volontiranje je još jedan od načina sudjelovanja u Svjetskom danu mladih, a njihov rad uključuje brigu oko smještaja hodočasnika, pomoć u organiziranju posebnih događaja s Papom te svu komunikaciju. Jedini uvjet je da su volonteri stariji od 18 godina, jezik nije u pitanju. Volonter se može priključiti odmah ili najkasnije 15 dana prije 23. srpnja počinje Svjetski dan mladih.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti još do kraja godine, a informacije su na službenoj web stranici. Sve pripreme mogu se pratiti i putem bloga i Facebooka.

Na posljednjem Svjetskom danu mladih u Madridu volontiralo je više od 20.000 ljudi, a u Riju su već sada udvostručili taj broj što ohrabruje da će i sljedeći Svjetski dan mladih biti uspješan.

Izvor: romereports

Da biste komentirali, prijavite se.