Udovica kojoj Papa redovito telefonira: "On je jako dobar papa"

Papa Franjo otkrio je, u nedavnom intervjuu za talijanski list „Corriere della sera“, kako svakoga mjeseca telefonski razgovara s jednom udovicom.
Autor: Laudato/La Nazione Photo: www.rawstory.com petak, 07. ožujka 2014. u 13:00

„Svaki put kad me Papa nazove, raznježim se“, otkrila je 77-ogodišnja Rosalba Ferri iz Pesara u Italiji, udovica i majka četvorice sinova kojoj papa Franjo redovito telefonira kako bi joj pružio riječ utjehe.

Papa Franjo otkrio je, u nedavnom intervjuu za talijanski list „Corriere della sera“, kako svakoga mjeseca telefonski razgovara s jednom udovicom.

„Jedna udovica, od osamdeset godina, koja je izgubila sina. Pisala mi je. I sad je zovnem svaki mjesec. Ona je sretna. Ja djelujem kao svećenik. To mi se sviđa“, rekao je Sveti Otac u intervjuu.
Sin Rosalbe Ferri, Andrea, ubijen je prilikom pljačke benzinske postaje na kojoj je radio u lipnju prošle godine.

Prvog sina izgubila je dok je još bio beba, a ima još dvojicu od kojih jedan ima Downov sindrom, a drugi je u invalidskim kolicima nakon prometne nesreće.

Ova starica otkrila je za list „La Nazione“ kako je Papini pozivi ganu do suza.

„Uvijek me iznenadi. Kaže 'Ciao Rosalba, ovdje papa Franjo', i ja nikad ne znam što da kažem i razgovor uvijek završim u suzama. Pita me kako sam i kažem mu da sam loše i da mi nedostaje moj sin Andrea. On me razumije i kaže mi da majke ne bi trebale pokapati svoju djecu i da često misli na mene“, rekla je Rosalba.

Ova majka četvoro djece kaže da svakoga tjedna odlazi na sinov grob.

„On je jako dobar papa, vrlo je ponizna osoba i zbilja mu je stalo do ljudi kojima je teško“, zaključila je Rosalba.
 

Da biste komentirali, prijavite se.