[VIDEO] Papina video poruka mladima povodom Svjetskog dana mladih u Panami

Poruka Svetog Oca mladima u pripremi za 34. Svjetski dan mladih, koji će se slaviti u Panami, usredotočuje se na temu: "Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!" (Lk 1, 38).
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: screenshot Laudato srijeda, 09. siječnja 2019. u 13:27

Poruka Svetog Oca u pripremi za Svjetski dan mladih po prvi je puta objavljena prvenstveno u obliku video poruke kako bi mogla doprijeti do najvećeg mogućeg broja mladih ljudi i odgovoriti na njihovu želju, izraženu tijekom nedavnog sinodskog hoda, da komuniciraju s Crkvom na načine i u oblicima koji su bliži njihovu jeziku, navodi se u priopćenju Dikasterija za obitelj, laike i život prigodom objavljivanja Papine video poruke za 34. Svjetski dan mladih.

Sveti Otac u svom je obraćanju pozvao sve mlade ljude svijeta, vjernike i nevjernike, i potaknuo ih da otkriju karakteristične vrijednosti mladalaštva. Prepoznaje njihovu spremnost da se stave u službu drugima i poziva ih da ovaj stav odjelotvore u kršćanskoj perspektivi.

- Staviti se u službu bližnjemu ne znači samo biti spremni na djelovanje, nego moramo također stupiti u dijalog s Bogom, u stavu slušanja, kao što je to učinila Marija. Ona je slušala ono što joj je govorio anđeo, a zatim je odgovorila - kaže Sveti Otac u svojoj poruci.

Ova video poruka služi kao sredstvo duhovne priprave za nadolazeći Svjetski dan mladih u Panami u siječnju ove godine i kao nadahnuće za pastoral mladih diljem svijeta.Sljedeći Svjetski dan mladih održat će se od 22. do 27. siječnja u Panami.

Porukom, objavljenom na spomen Prikazanja Blažene Djevice Marije, 21. studenog, zaključuje se ciklus od tri marijanske poruke posvećene mladima na putu između Svjetskog dana mladih 2016. i Svjetskog dana mladih 2019. godine.

Papina poruka mladima u prijevodu na različitim jezicima objavljena je na službenoj vatikanskoj mrežnoj stranici vatican.va.

 

Da biste komentirali, prijavite se.