Vlak za Asizi

Probne vožnje vlaka za Asizi, kojim će se Sveti Otac voziti 27. listopada iz Vatikana, održane su u utorak ujutro. Naime, delegacija s predstavnicima vjerskih zajednica putovat će s Papom do grada sv. Franje kako bi proveli dan u promišljanju, dijalogu i molitvi za mir i pravdu u svijetu.
srijeda, 12. listopada 2011. u 00:00
Probne vožnje vlaka za Asizi, kojim će se Sveti Otac voziti 27. listopada iz Vatikana, održane su u utorak ujutro. Naime, delegacija s predstavnicima vjerskih zajednica putovat će s Papom do grada sv. Franje kako bi proveli dan u promišljanju, dijalogu i  molitvi za mir i pravdu u svijetu.
 
Susret pod nazivom „Hodočašće istine, hodočasnici mira“ započet je s održavanjem 27. listopada 1986. za vrijeme pontifikata Ivana Pavla II. kako bi se proslavila 25. godišnjica  Svjetskog dana mira, donosi L’Osservatore Romano.
 
Vlak je zadnji model „ETR“-a, brzi talijanski vlak s dva vagona prve klase i pet vagona druge klase. Papa će sjediti u drugom vagonu prve klase koji nije posebno modificiran za njegovo putovanje. 
 
Budući da u Vatikanu nije uspostavljena potrebna električna mreža, vlak će do najbliže stanice sv. Petra vući posebna diesel lokomotiva. Znak da vlak može krenuti, dat će voditelj vatikanske stanice Giovanni Amici. 
 
Put do Asiza će trajati gotovo dva sata. Tijekom putovanja vlak će usporiti na stanicama Terni, Foligno i Spoleto.
 
Izvor: L’Osservatore Romano
Da biste komentirali, prijavite se.