Vatikan

Priopćivanje nade i povjerenja u našem vremenu

Ne boj se jer ja sam s tobom (Iz 43,5). Papina poruka za 51. svjetski dan obavijesnih sredstava.
24. siječnja 2017.

Mafija i terorizam izraz su kulture smrti

Pojava mafije, kojoj se valja protiviti i suzbijati ju, izraz je kulture smrti koja se radikalno suprotstavlja vjeri i Evanđelju, rekao je papa Franjo članovima talijanske Nacionalne uprave za borbu protiv mafije i terorizma, koje je 23. siječnja primio u audijenciju.
24. siječnja 2017.

Opus Dei bira novoga prelata

U popodnevnom izboru sudjelovalo je 194 vjernika iz Prelature: svećenici i imenovani laici iz raznih zemalja u kojima djeluje Opus Dei. Izabranoga poglavara treba potvrditi Papa, a tek tada će postati treći nasljednik svetoga Josemaríe Escrivá, a u službi će naslijediti biskupa Javiera Echevarríu, koji je 12. prosinca 2016. godine preminuo u Rimu.
24. siječnja 2017.

Krist se za nas žrtvovao, zagovara za nas i odvest će nas Ocu

O velikim krasotama Kristova svećeništva, koji je samoga sebe žrtvovao, jednom zauvijek, za oproštenje grijeha, a sada nas zagovara pred Ocem i vratit će se da nas sa sobom odvede, govorio je Sveti Otac u propovijedi na misi u ponedjeljak 23. siječnja u kapeli Doma Sveta Marta.
23. siječnja 2017.

Papa: Gospodin nam se objavljuje u svakodnevici života

U nagovoru prije molitve Anđeo Gospodnji Sveti je Otac, kako je već običaj, komentirao današnje misno evanđelje (usp. Mt 4,12-23) koje govori o početku Isusova propovijedanja u Galileji.
22. siječnja 2017.

Na svršetku dominikanskog jubileja Papa slavio misu

Misa koju je papa Franjo sinoć slavio u bazilici Svetoga Ivana Lateranskoga bila je završni obred jubileja posvećenoga 800. obljetnici dominikanskoga reda.
22. siječnja 2017.

Papa zatvorenicima: U Bogu uvijek ima mjesta za novi početak

Potrebna je kulturna preobrazba – ta zatvorenici nikad ne prestaju biti iznad svega osobe sa svojim dostojanstvom, tako da njihova kazna ne znači kraj njihova života; tako da svatko od njih može težiti boljoj budućnosti – stoji u pismu pape Franje upućenom zatvorenicima u zatvoru Due Palazzi u Padovi.
22. siječnja 2017.

Papa Rimskoj roti: Formacija je potrebna prije i poslije sakramenta ženidbe

Potreban je novi katekumenat koji će pripremiti za sakrament ženidbe, kao sredstvo protiv sve većeg broja ništavnih brakova, istaknuo je papa Franjo u govoru Apostolskom sudu Rimske rote.
21. siječnja 2017.

Papi pokazali janjad od čije će se vune tkati paliji

Palij je jedna vrpca od tkanine, satkane od bijele vune, a ukrašena je sa šest križeva od crne svile, koju Papa i metropoliti nose oko vrata.
21. siječnja 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 2821)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva