Vatikan

Vatikan za potrebite hranu kupio na potresom pogođenom području

Svi kupljeni proizvodi odmah su raspodijeljeni pučkim kuhinjama u Rimu, za pripremu svakodnevnih obroka darovanih potrebitima i beskućnicima – stoji u priopćenju.
25. veljače 2017.

Papa: Sablazan se ogleda u dvostrukom životu

S dvostrukim životom ne smije se sablažnjavati 'malene', jer sablazan uništava – istaknuo je Papa u propovijedi na jutrošnjoj misi u kapeli Doma Sveta Marta, pozivajući da se ne odgađa obraćenje.
24. veljače 2017.

Papa: Kada čovjek dopusti da ga egoizam nadvlada, uništava i najljepše stvari koje su mu povjerene

U svojoj općoj audijenciji srijedom, 22. veljače, na Trgu svetoga Petra , papa Franjo istaknuo je značenje kršćanske nade koja znači 'da smo već otkupljeni, ali da iščekujemo dovršenje'. Papa je ovom katehezom nastavio svoja promišljanja o kršćanskoj nadi.
23. veljače 2017.

Papa o migrantima: Moralni je imperativ prihvatiti ih i zaštititi

Uz pravo da se mogu iseliti, ljudima treba zajamčiti i pravo na to da ne budu primorani emigrirati, imajući u vlastitoj domovini mogućnosti za dostojan život. Za one pak koji bježe od ratova i progona valja otvoriti dostupne i sigurne humanitarne koridore – istaknuo je papa Franjo primivši, 21. veljače, u Vatikanu sudionike VI. međunarodnog foruma ''Selilaštvo i mir'', koji je u tijeku u Rimu.
22. veljače 2017.

Papa: Gospodine, udijeli nam milost 'svetoga srama'

Neka nam Gospodin udijeli milost 'svetoga srama' pred napašću uzdizanja koja ne štedi nikoga, pa ni crkvenu zajednicu, molio je Sveti Otac u propovijedi na jutrošnjoj misi u kapeli Doma Sveta Marta, podsjećajući na Isusov poziv na služenje svima.
23. veljače 2017.

Papa:Tko moli za svoje neprijatelje zaslužuje biti kanoniziran

Papa Franjo je u nedjelju poslije 16 sati otišao u pastoralni pohod župe svete Marije Josefe od Srca Isusova.
20. veljače 2017.

Mi možemo prekinuti lanac zla!

Zlo je ''praznina'', a prazninu ne možeš ispuniti drugom prazninom, već samo ''puninom'', odnosno dobrom – kazao je papa Franjo u nedjeljnom podnevnom nagovoru na Trgu sv. Petra.
20. veljače 2017.

Idite hrabro prema misionarskim granicama i budite blizu jednostavnima

Riječi su to koje je papa Franjo uputio u subotu 19. veljače redovnicima Instituta Bezgrešnog začeća koji su se okupili u Rimu radi generalnoga kapitula.
18. veljače 2017.

Sveučilište je mjesto dijaloga u različitostima

Selilaštvo nije opasnost, nego izazov za razvoj; pravi je put, put integracije, o kojemu valja razgovarati i na sveučilištima, na tim mjestima dijaloga u različitostima – glavna je misao govora pape Franje koji je održao na rimskom sveučilištu Roma Tre.
20. veljače 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 2862)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva