Vatikan

Papa Franjo mladima u Angelusu: Dobro je ne činiti zlo, ali je loše ne činiti dobro

Ovonedjeljni je Angelus bio poseban zbog nazočnosti 70.000 mladih Talijana koji su pješke došli u Rim, na susret s Papom.
14. kolovoza 2018.

Papa Franjo mladima: Vaša je zadaća pretvoriti svoje sadašnje snove u stvarnost

'Nemojte se bojati razmišljati ozbiljno o ljubavi koja riskira, raste i koja je plodna. Riskirajte u ljubavi', rekao je Papa mladima.
12. kolovoza 2018.

Papa Kolumbovim vitezovima: Karitativni rad i zaštita obitelji

Zauzimanje u karitativnom radu i u zaštiti obitelji – dva su stožera Kolumbovih vitezova, katoličke bratske udruge iz Sjedinjenih Američkih Država, kojoj je papa Franjo poslao pozdrave u prigodi 136. skupštine koja se ovih dana održala u Baltimoreu.
11. kolovoza 2018.

Papa: U Kristu naša slabost više nije prokletstvo

Papa se u katehezi usredotočio na biblijsku Knjigu Izlaska, u kojoj se govori o zlatnom teletu koje su Židovi častili u pustinji umjesto pravog Boga koji ih je izveo iz egipatskog sužanjstva.
08. kolovoza 2018.

Papa: Donijeli ste konkretne odluke protiv zlostavljanja

Primjer biskupske zajednice ujedinjene u vodstvu svetog vjernog Božjeg naroda.
08. kolovoza 2018.

Prije 25 godina objavljena je enciklika Veritatis splendor

Povodom 25. obljetnice enciklike svetoga Ivana Pavla II. 'Veritatis splendor', nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije, osvrnuo se na glavne vidike tog dokumenta.
07. kolovoza 2018.

Papa: Treba vjerovati u Isusa kako bi mogli činiti djela Božja

On, koji je pravi "kruh života", želi nasititi ne samo tijela nego i duše, dajući duhovnu hranu koja može zadovoljiti najveću glad, naglasio je Sveti Otac u podnevnom nagovoru.
06. kolovoza 2018.

Molitvena nakana pape Franje za kolovoz: molite za obitelj

Današnji život može obitelj staviti u opasnost, stoga su potrebne konkretne mjere kako bi joj se pomoglo rasti, istaknuo je papa Franjo u videoporuci.
03. kolovoza 2018.

Papa Franjo s ministrantima: Svetost nije za lijene ljude

Papa Franjo se na Trgu svetoga Petra susreo s gotovo 70.000 ministranata iz 19 zemalja. Odgovarajući na njihova pitanja istaknuo je da nije važno je li bližnji iste nacionalnosti ili je stranac, ali izlazeći u susret njegovim potrebama 'možete doista postati sveti i preobraziti svijet'.
02. kolovoza 2018.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 3326)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva