Vatikan

Službena molitva za Svjetski dan mladih 2019. u Panami

Službena molitva za Svjetski dan mladih 2019. u Panami služi nam kako bismo se bolje duhovno pripremili za ovaj veliki događaj, molivši Gospodina da On udijeli milosti koje su nam za to potrebne.
21. siječnja 2019.

Papa: Život kršćanina znači služiti Gospodinu povjeravajući se Mariji

„Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5), rekao je papa Franjo jučer na Trgu svetoga Petra u Vatikanu prije molitve Anđeoskog pozdravljenja i naglasio: To su riječi i za nas danas koje treba poslušati i primjenjivati u svojem životu.
21. siječnja 2019.

[FOTO] Papa otvorio Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana

Slavlje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana pod geslom "Teži za samom pravdom" (Pnz 16, 11-20) svečanom Večernjom otvorio je papa Franjo u petak 18. siječnja u bazilici Sv. Pavla izvan zidina u Rimu.
18. siječnja 2019.

Predstavljeni dokumenti posvećeni migrantima, izbjeglicama i trgovini ljudima

U Vatikanu su u četvrtak 17. siječnja predstavljeni dokumenti Odjela za migrante i izbjeglice Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja "Pastoralne smjernice o trgovini ljudima" te "Svjetla na stazama nade. Učenja pape Franje o migrantima, izbjeglicama i trgovini ljudima".
17. siječnja 2019.

Susret Organizacijskoga odbora za sastanak za zaštitu maloljetnika u Crkvi

U Vatikanu su 16. siječnja objavljene nove pojedinosti o susretu pape Franje s predsjednicima biskupskih konferencija od 21. do 24. veljače u sinodalnoj dvorani u Vatikanu, posvećen sprječavanju zlostavljanja djece i odraslih ranjivih osoba.
17. siječnja 2019.

Papa Franjo: Bog te traži iako ti njega ne tražiš

Svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji. Ta ne primiste duha robovanja da se opet bojite, nego primiste duha posinstva u kojem kličemo: 'Abba! Oče!'– riječi su iz poslanice Rimljanima kojima je započela redovna opća audijencija u dvorani pape Pavla VI. u Rimu u kojoj je papa Franjo nastavio niz svojih kateheza o molitvi 'Oče naša'.
17. siječnja 2019.

Papa imenovao četiri žene u nadzor kvalitete katoličkih sveučilišta

Papa želi rad crkvenih škola i fakulteta prilagoditi suvremenim izazovima.
16. siječnja 2019.

Papa Franjo: Krštenjem smo preporođeni za novi život u Kristu

Papa je okupljene vjernike pozvao da od svojih bližnji saznaju datum svog krštenja te da ga proslave svake godine!
14. siječnja 2019.

Papa na svetkovinu Krštenja Gospodinova krstio 27 djece

Na svetkovinu Krštenja Gospodinova 13. siječnja papa Franjo predslavio je Misu u Sikstinskoj kapeli tijekom koje je podijelio sakrament krštenja 27 novorođenčadi, 12 dječaka i 15 djevojčica.
13. siječnja 2019.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 3467)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva