Imenovani novi djelatnici Tiskovnoga ureda Svete Stolice

Privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti dobio je u petak 11. siječnja četvero novih suradnika.
Autor: IKA/Laudato/M.P. Photo: youtube.com/screenshot subota, 12. siječnja 2019. u 11:15

Voditelj Dikasterija za komunikaciju Paolo Ruffini imenovao je francuskinju Romildu Ferrauto (64) 'višom savjetnicom' vatikanskoga glasnogovornika, a asistentima su imenovani američka redovnica s. Bernadette Reis i Peruanac Raul Cabrera Perez, prenosi Kathpress.

Ferrauto je dugogodišnja djelatnica u francuskoj sekciji Radio Vatikana te je pratila pet posljednjih biskupskih sinoda, a Reis i Cabrera dosad su radili za portal Vatican News.

'Menadžerom' Tiskovnoga ureda imenovan je Amerikanac Thaddeus Jones, također dosad djelatnik Vatican Newsa, a prije zadužen za online-projekte nekadašnjega Papinskoga vijeća za sredstva društvene komunikacije.

Donedavni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Greg Burke i njegova zamjenica Paloma Garcia Ovejero, koji su 31. prosinca 2018. podnijeli ostavke na svoje dužnosti, i nadalje će stajati na raspolaganju svojim nasljednicima u ovoj prijelaznoj etapi.

Osvrnuvši se na imenovanja u razgovoru za agenciju SIR, Gisotti je između ostaloga istaknuo težnju za internacionalnošću novinarskoga rada kao i upotrebu 'internih snaga' kojima će se poboljšati i izmjena informacija između vatikanskih medija i Tiskovnog ureda te smanjiti proturječnosti u komunikaciji.

 

Da biste komentirali, prijavite se.