Lombardi: Prvi spasioci ponudili svjetlo u mračnom danu

Žrtve koju su podnijeli prvi spasioci 11. rujna bile su svjetlosne zrake koje su rasvijetlile mračan dan, poručio je u emisiji na Vatikanskom radiju otac Federico Lombardi, vatikanski glasnogovornik.
srijeda, 14. rujna 2011. u 00:00
Žrtve koju su podnijeli prvi spasioci 11. rujna bile su svjetlosne zrake koje su rasvijetlile mračan dan, poručio je u emisiji na Vatikanskom radiju otac Federico Lombardi, vatikanski glasnogovornik, u povodu desete obljetnice terorističkog napada na World Trade Center u New Yorku. 
 
Kako je 12. rujna prenijela katolička agencija Zenit.org, Lombardi je podsjetio je da je toga dana umrlo 3 tisuće osoba a još tisuću u narednim danima nakon napada umrlo je od dima i otrova koji se širio uslijed rušenja „Blizanaca“. Naglasioje da toga dana nisu umrli samo građani Sjedinjenih Američkih Država već ljudi koji su pripadali više od 70 posto različitih nacionalnosti, vjerskih opredjeljenja i kultura. 
 
„Dok su mnogi samo gledali kako bi izbjegli sigurnu smrt, stotine su trčale prema opasnosti da pomognu žrtvama“, rekao je o. Lombardi. „Dali su svoje živote kako vi spasili drugoga. Bili su uvjereni da je to bilo ispravno učiniti i bili su spremni izvršiti svoje zadatke.“
 
„Žrtve njujorških vatorgasaca i drugih koji su činili što i oni pružili su poruku svjetla na mračan dan“, nadodao je. 
 
Smatra se da je četiri stotine prve grupe spasitelja umrlo 11. rujna, a u tu brojku uključeno je 343 članova Vatrogasne postaje New Yorka.

Izvor: Zenit.org
 
Da biste komentirali, prijavite se.