Neka OI donesu istinsko iskustvo bratstva

Večeras se u Londonu svečano otvaraju 30. Olimpijske igre, a na važnost ovog sportskog događaja ukazao je i papa Benedikt XVI. "Olimpijske igre su najveći međunarodni sportski događaj koji uključuje mnogo nacija i sportaša. Upravo zato imaju i simbolično značenje te ih Katolička crkva prati s posebnom privrženošću i pažnjom. Molimo se da Igre, prateći Božju volju, donesu istinsko iskustvo bratstva među svim narodima na Zemlji", poručio je Sveti Otac.
petak, 27. srpnja 2012. u 00:00

Večeras se u Londonu svečano otvaraju 30. Olimpijske igre, a na važnost ovog sportskog događaja ukazao je i papa Benedikt XVI. pozivajući sve zemlje da gledaju dalje od natjecanja.

"Olimpijske igre su najveći međunarodni sportski događaj koji uključuje mnogo nacija i sportaša. Upravo zato imaju i simbolično značenje te ih Katolička crkva prati s posebnom privrženošću i pažnjom. Molimo se da Igre, prateći Božju volju, donesu istinsko iskustvo bratstva među svim narodima na Zemlji", poručio je Sveti Otac.

Olimpijske igre potječu još iz antičke Grčke. Tada je uoči igara uvedeno primirje kako bi svi natjecatelji mogli nesmetano doći. Tu su ideju 1992. godine prigrlili i Ujedinjeni narodi proglasivši primirje među 193 nacije članice.

"U duhu Olimpijskog primirja, molim se da na ovom međunarodnom sportskom događaju zavlada dobro, da se promoviraju mir i pomirenje diljem svijeta, a na sve posjetitelje Igara u Londonu zazivam blagoslov Svemogućega Boga", istaknuo je Papa.

Izvor: romereports

Da biste komentirali, prijavite se.